ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 86 – 20.05.2022

23:45

За добу п’ятниці, 20 травня, українські війська уразили п’ять повітряних цілей: три БпЛА оперативно-тактичного рівня, одну крилату ракету та одну невстановлену ціль (імовірно, вертоліт). Про це у вечірньому зведенні повідомив пресцентр командування Повітряних сил ЗСУ.

23-тя година

Після тривалого блокування близько тисячі автомобілів на блокпостах біля Василівки (Запорізька область) російські окупанти дозволили людям проїхати на територію, підконтрольну українському уряду.

Після 21:30

Міністерство оборони Росії заявило, що з території заводу “Азовсталь” у Маріуполі вийшли всі українські військовослужбовці.

За цими даними, із 16 травня під час операції порятунку склали зброю загалом 2439 українських військовослужбовців. Цього дня, 20 травня, із заводу вийшли останні 531 людина, зокрема й командир полку “Азов”.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу уже доповів про це президенту Володимиру Путіну.

“РИА Новости” показало ще два відео з виходом воїнів з “Азовсталі”. Як можна побачити, їх перевіряють на наявність “нацистських” татуювань.

21:10

ООС: українські захисники і захисниці зі складу угруповання Об’єднаних сил відбили сьогодні 11 атак ворога.

За добу, що минає, військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил знищили:
• 8 танків;
• 3 артилерійські системи;
• 10 одиниць бойової броньованої техніки;
• 3 спеціальні броньовані автомобілі;
• 6 одиниць автомобільної техніки.
• Підрозділи протиповітряної оборони в небі українського Донбасу збили безпілотний літальний апарат типу “Орлан-10” і оперативно-тактичний безпілотний авіаційний комплекс “ZALA”.

Уздовж усієї смуги оборони ворог застосовує бойову авіацію, реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію великих калібрів, танки, міномети різних систем, завдає ракетно-бомбових ударів по цивільних об’єктах інфраструктури, мирних житлових кварталах.

Окупанти обстріляли більше 30 населених пунктів в Донецькій та Луганській областях, зруйнували і пошкодили 83 цивільних об’єкти, з них: 72 житлові будинки, дві школи, гуртожиток, скит Свято-Успенської Святогірської лаври, два магазини, ангар з соняшниковим насінням та ряд господарських і складських приміщень. В результаті цих обстрілів загинуло щонайменше 4 цивільні особи, ще 5 отримали поранення.

Вечір

США передадуть Україні зенітні ракетні комплекси Patriot. Вони мають увійти до нового пакету допомоги в розмірі 40 млрд доларів, пише американське видання The Washington Post.

19-та година

Російські військові готуються до нової спроби форсувати річку Сіверський Донець. Як ідеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ, нова спроба окупантів готується в Ізюмському районі Харківщини, біля населеного пункту Яремівка.

Вдень

За даними офісу президента, сапери завершили розмінування на деокупованих територіях Київської області. Про це на брифінгу повідомив заступник керівника ОП Кирило Тимошенко.

“Повністю завершено розмінування Київської області. Відновлено електропостачання на 100% Київської області. Роботи тривали 45 днів замість запланованих 60. До відновлювальних робіт було залучено понад 1 тисячу працівників з різних регіонів України. Живлення відновили в більше як 265 тисяч абонентів”, – йдеться в повідомленні.

Вдень

Щонайменше семеро людей, серед яких 11-річна дитина, зазнали поранень внаслідок ракетного удару РФ по будинку культури в місті Лозова на Харківщині. Ракета з літака влучила у відремонтовану будівлю близько 15:00.

Від початку повномасштабного вторгнення Лозівська громада періодично зазнає ракетних ударів. Пошкоджено вже понад 200 будинків. Кілька жителів за

Після 16-ї

У Херсоні на вокзалі замайорів український прапор.

“Український партизанський рух не спить навіть у тимчасово окупованих містах… Бо Херсон – це Україна, так було, є і буде!” – ідеться в повідомленні Укрзалізниці.

15-та година

Прокуратура ідентифікувала командира роти 64-ї окремої мотострілецької бригади РФ, який наказував вбивати цивільних на Київщині.

Як повідомила генпрокурор України Ірина Венедіктова, “це 30-річний старший лейтенант Василь Литвиненко…

Прокурори Києво-Святошинської окружної прокуратури Київської області спільно із поліцейськими викрили його у порушені законів та звичаїв війни, поєднаному з вбивством. Він був “старшим” під час окупації Липівки Бучанського району Київської області. Без його дозволу мешканці села не могли вийти з дому по воду. Він розпоряджався навіть тим, чи можна людям надавати меддопомогу”.

15-та година

По півдню Одещини нанесено черговий ракетний удар із застосуванням авіації. “Зруйновано пляжну вбиральню. Попередньо, крім безнадійно втраченої совісті та репутації агресора,  інших втрат нема”, – іронічно повідомляють в ОК “Південь”.

Вдень

Війська РФ завдали ракетного удару по місту Малин на Житомирщині. Внаслідок атаки пошкоджено об’єкт інфраструктури та майже 100 будинків, троє людей отримали поранення, розповів міський голова Олександр Ситайло.

На місці події працюють рятувальники та слідчо-оперативна група. Упродовж дня відновлять електропостачання в мікрорайоні, що постраждав.

Вдень

Воїни Сил спеціальних операцій України знищили групу російських протитанкістів разом із боєкомплектом.

“На одній з ділянок фронту наші воїни побачили, як росіяни підвезли боєкомплект для своїх протитанкових ракетних комплексів. Швидко оцінивши обстановку, оператори ССО без зволікань атакували першими. Ракетами українського ПТРК з першого пострілу влучно вразили позицію ворожих протитанкістів, знищивши їх разом із щойно привезеним боєкомплектом”, – йдеться в повідомленні КССО.

13:18

Командир полку “Азов”, підполковник Денис Прокопенко “Редіс” виклав звернення, у якому повідомив, що вище військове керівництво дало наказ про збереження життя та здоров’я військовослужбовців Маріупольського гарнізону та припинення оборони міста.

Ранок

Російське урядове інформагентство “РИА Новости” виклало в загальний доступ низку документів, названих “списками українських військових, які загинули, зникли безвісти і потрапили в російський полон”. Серед іншого, один зі списків містить контактні дані родичів полонених.

Найбільшу увагу привертає файл із назвою “взятые в плен на Змеином”. Він налічує 1298 позицій: імена полонених, дати народження, підрозділи, посади, дату й місце потрапляння в полон або зникнення, а також імена й контакти родичів, що розшукують цих військовослужбовців.

Такий вигляд має “список полонених”

За оцінкою “Новинарні“, цей список має ознаки справжності. Так, у ньому є реальні імена українських військових, які ймовірно перебувають у полоні, та контактні дані їхніх родичів, зокрема тих, які під час пошуків звертаються до нашої редакції.

Читайте більше про це

Напередодні

Агентство Associated Press опублікувало відео української парамедикині Юлії Паєвської “Тайри”, зняте в Маріуполі її нагрудною камерою до того, як вона потрапила в полон у березні.

“На флешці, яку вам передали, інформація щодо поранених за весь час і до сьогодні”, – повідомила авторка відео перед його передачею.

На ньому можна побачити кадри порятунку поранених і наслідки ворожих обстрілів Маріуполя. Також відображено взяття в полон російських солдатів.

Напередодні

Воїни 92-ї окремої механізованої бригади імені отамана Івана Сірка ЗСУ біля села Липці на Харківщині збили штурмовий гелікоптер російських окупантів Ка-52 “Алігатор”. Повітряну ціль ліквідували за допомогою переносного зенітно-ракетного комплексу “Стінгер”. Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у підписі до відео  зазначив, що два пілоти гелікоптера загинули, а теплові пастки не допомогли окупантам уникнути влучання.

Напередодні

В тимчасово окупованому росіянами Енергодарі Запорізької області пожежна частина вийшла на протест після того, як ворожі війська викрали начальника пожежно-рятувального загону Віталія Трояна. Про це 19 травня повідомив міський голова Дмитро Орлов.

Окупанти застосували силові методи до рятівників. За словами мера, росіяни побили людей та пошкодили рятувальну техніку. Менше ніж за годину озброєні росіяни силою змусили рятувальників розійтися.

Напередодні

Журналісти The New York Times розшукали докази страти російськими десантниками вісьмох чоловіків на Яблунській, 144 в Бучі Київської області. Про це йдеться в матеріалі видання, опублікованому 19 травня.

Встановлено імена всіх страчених чоловіків та причини, з яких більшість із них стали мішенню росіян: Це (з верхнього ряду наліво) Анатолій Приходько, Андрій Матвійчук, Андрій Вербовий, Денис Руденко, Андрій Дворніков, Святослав Туровський, Валерій Котенко та Віталій Карпенко.

Читайте про обставини

Ранок

Із заводу “Азовсталь” у Маріуполі, ймовірно, вийшли вже близько 1 700 українських військових. Кількість тих, хто залишається всередині, невідома. Про це йдеться в щоденному звіті британської розвідки.

“Cтійкий спротив України у Маріуполі з початку війни означає, що російським силам звідти потрібна переукомплектація і відновлення, перш ніж їх можна буде знову ефективно задіяти. Якщо робити це ретельно, це може бути тривалим процесом. Проте російське командування – під тиском щодо досягнення заявлених оперативних цілей. Це означає, що Росія, можливо, перекине ці сили швидко, без належної підготовки, що загрожує їм ще більшим виснаженням”, – вважають в розвідці Великої Британії.

8:35

Загальні бойові втрати противника з 24.02 до ранку 20.05 орієнтовно склали (за даними Генштабу ЗСУ):

  • особового складу – близько 28700 (+200) осіб ліквідовано
  • танків – 1263 (+9)
  • бойових броньованих машин – 3090 (+27)
  • артилерійських систем – 596 (+1)
  • РСЗВ / MLRS – 200 (+1)
  • засобів ППО – 93
  • літаків – 204 (+1)
  • гелікоптерів – 168 (+1)
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 460 (+5)
  • крилатих ракет – 103
  • кораблів /катерів – 13
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2162 (+5)
  • спеціальної техніки – 43

(У дужках – зміна показника порівняно з ранком 19 травня)

Найбільші втрати противника минулої доби спостерігалися на Бахмутському напрямку.

8:20

Офіс генпрокурора: внаслідок збройної агресії РФ в Україні загинули 232 дитини, понад 427 дітей поранено.

Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 145, Київській – 116, Харківській – 100, Чернігівській – 68, Херсонській – 48, Луганській – 47, Миколаївській – 44.

18 травня внаслідок обстрілу окупантами цивільної інфраструктури міста Лиман Краматорського району Донецької області загинув підліток.

Через бомбардування та обстріли збройними силами РФ українських міст та сіл пошкоджено 1837 закладів освіти. 172 із них зруйновано повністю.

Сьома година

Зі зведення Генштабу ЗСУ станом на 06:00:

Противник веде наступальну операцію у районах населених пунктів Лисичанськ і Сєверодонецьк.

На Слов’янському напрямку противник обстрілював цивільну інфраструктуру в районі населених пунктів Довгеньке, Велика Комишуваха і Долина.

На Донецькому напрямку ворог активізував наступальні та штурмові дії для покращення тактичного положення. Завдавав вогневого ураження із мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та оперативно-тактичної авіації з метою руйнування фортифікаційних споруд наших підрозділів уздовж всієї лінії зіткнення.

На Лиманському напрямку противник здійснює періодичні обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Діброва та Закітне.

На Сєверодонецькому напрямку ворог вів штурмові дії в напрямку населеного пункту Сєвєродонецьк, успіху не мав, зазнав втрат і змушений відступити. Веде бойові дії в районі населеного пункту Тошківка.

На Бахмутському напрямку, за підтримки артилерії та мінометів, окупанти проводили наступальні дії в районі населеного пункту Вискрива, одночасно намагалися покращити тактичне положення своїх підрозділів неподалік Володимирівки та Василівки. Російські окупанти зазнали втрат в районі населеного пункту Олександропілля.

На Авдіївському напрямку противник, за підтримки артилерії, вів штурмові та наступальні дії в районі населеного пункту Веселе. Зазнав втрат і відступив.

На Курахівському напрямку ворог здійснював масовані артилерійські обстріли цивільної інфраструктури, зокрема й із реактивних систем залпового вогню. Вів наступ в районах Новомихайлівки та Олександрівки, успіху не мав.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках вогнем реактивної та ствольної артилерії та мінометів противник уражав інфраструктуру та мирні домогосподарства, вів контрбатарейну боротьбу. В районі населеного пункту Новодарівка зазнав втрат та відійшов на раніше зайняті позиції.

На Південнобузькому напрямку загарбники активних бойових дій не проводили. Обстрілювали житлові будинки із застосуванням мінометів та ствольної артилерії. Продовжували інженерне обладнання позицій та побудову другої лінії оборони.
Зберігається висока ймовірність продовження бойових дій з метою покращення тактичного положення та виходу на адміністративний кордон Херсонської області.

На Харківському напрямку ворог основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Намагається проводити контратаки з метою відновлення втрачених позицій. Веде посилену повітряну розвідку із застосуванням БпЛА.
Тривали бойові дії в районі населених пунктів Тернова та Веселе. Окрім того, ворожі обстріли зафіксовано поблизу Руських Тишків.

На Сіверському напрямку противник проводить інженерне обладнання позицій в районі населеного пункту Азаровка Брянської області. Здійснив обстріли з артилерії та мінометів населених пунктів Бояро-Лежачі, Бруски, Старі Вирки Сумській області та Грем’яч Чернігівської області.

 

Читайте про ДЕНЬ 1 ОБОРОНИ, 24.02.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 2 ОБОРОНИ, 25.02.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 3 ОБОРОНИ, 26.02.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 4 ОБОРОНИ, 27.02.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 5 ОБОРОНИ, 28.02.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 6 ОБОРОНИ, 01.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 7 ОБОРОНИ, 02.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 8 ОБОРОНИ, 03.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 9 ОБОРОНИ, 04.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 10 ОБОРОНИ, 05.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 11 ОБОРОНИ, 06.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 12 ОБОРОНИ, 07.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 13 ОБОРОНИ, 08.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 14 ОБОРОНИ, 09.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 15 ОБОРОНИ, 10.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 16 ОБОРОНИ, 11.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 17 ОБОРОНИ, 12.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 18 ОБОРОНИ, 13.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 19 ОБОРОНИ, 14.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 20 ОБОРОНИ, 15.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 21 ОБОРОНИ, 16.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 22 ОБОРОНИ, 17.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 23 ОБОРОНИ, 18.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 24 ОБОРОНИ, 19.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 25 ОБОРОНИ, 20.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 26 ОБОРОНИ, 21.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 27 ОБОРОНИ, 22.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 28 ОБОРОНИ, 23.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 29 ОБОРОНИ, 24.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 30 ОБОРОНИ, 25.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 31 ОБОРОНИ, 26.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 32 ОБОРОНИ, 27.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 33 ОБОРОНИ, 28.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 34 ОБОРОНИ, 29.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 35 ОБОРОНИ, 30.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 36 ОБОРОНИ, 31.03.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 37 ОБОРОНИ, 01.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 38 ОБОРОНИ, 02.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 39 ОБОРОНИ, 03.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 40 ОБОРОНИ, 04.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 41 ОБОРОНИ, 05.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 42 ОБОРОНИ, 06.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 43 ОБОРОНИ, 07.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 44 ОБОРОНИ, 08.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 45 ОБОРОНИ, 09.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 46 ОБОРОНИ, 10.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 47 ОБОРОНИ, 11.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 48 ОБОРОНИ, 12.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 49 ОБОРОНИ, 13.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 50 ОБОРОНИ, 14.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 51 ОБОРОНИ, 15.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 52 ОБОРОНИ, 16.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 53 ОБОРОНИ, 17.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 54 ОБОРОНИ, 18.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 55 ОБОРОНИ, 19.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 56 ОБОРОНИ, 20.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 57 ОБОРОНИ, 21.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 58 ОБОРОНИ, 22.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 59 ОБОРОНИ, 23.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 60 ОБОРОНИ, Великдень, 24.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 61 ОБОРОНИ, 25.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 62 ОБОРОНИ, 26.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 63 ОБОРОНИ, 27.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 64 ОБОРОНИ, 28.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 65 ОБОРОНИ, 29.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 66 ОБОРОНИ, 30.04.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 67 ОБОРОНИ, 01.05.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 68 ОБОРОНИ, 02.05.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 69 ОБОРОНИ, 03.05.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 70 ОБОРОНИ, 04.05.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 71 ОБОРОНИ, 05.05.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 72 ОБОРОНИ, 06.05.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 73 ОБОРОНИ, 07.05.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 74 ОБОРОНИ, 08.05.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 75 ОБОРОНИ, 09.05.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 76 ОБОРОНИ, 10.05.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 77 ОБОРОНИ, 11.05.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 78 ОБОРОНИ, 12.05.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 79 ОБОРОНИ, 13.05.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 80 ОБОРОНИ, 14.05.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 81 ОБОРОНИ, 15.05.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 82 ОБОРОНИ, 16.05.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 83 ОБОРОНИ, 17.05.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 84 ОБОРОНИ, 18.05.2022, тут

Читайте про ДЕНЬ 85 ОБОРОНИ, 19.05.2022, тут

Що передувало

▪️ Після того, як президент РФ Путін заявив про початок “спеціальної військової операції на Донбасі”, Росія вранці 24 лютого здійснила масований ракетний удар по аеродромах, інших військових об’єктах по всій Україні та перейшла в наступ на суходолі з півночі (території Білорусі і РФ), півдня (з Криму) та зі сходу. Однак Збройні сили України зберегли дієву авіацію, ППО, систему управління й почали завдавати противнику великих втрат у живій силі й техніці.
▪️ Надалі росіяни вдалися до ударів РСЗВ, авіанальотів, застосування ракет і безпілотників. Вони воюють на лише з українськими військовими, а й із цивільними – руйнують житлові будинки, б’ють по лікарнях і дитсадках, нафтобазах, убивають дітей, займаються мародерством.
▪️ Після тривалих бойових дій армія Росії здобула контроль над єдиним обласним центром – Херсоном, однак і там продовжуються мітинги за Україну. 
Героїзм Збройних сил і тероборони, єдність народу, твердість керівництва армії й країни зламали плани Москви щодо бліцкригу. Київ чинить опір і не пристає на вимоги капітуляції, ЗСУ нищать ворога.
▪️ Це спричинило злам у світобаченні західних держав і суспільств – вони однозначно стали на бік України, надають нове, зокрема важке озброєння, а проти РФ запровадили справді потужні санкції. Однак НАТО відмовилося військовими засобами “закрити небо” над Україною, звідки тривають ракетні обстріли та авіаудари.
▪️ 2 березня ГА ООН голосами 141 країни ухвалила першу резолюцію, якою різко засудила дії Кремля та закликала РФ негайно вивести війська з України. 24 березня Генасамблея підтримала другу подібну резолюцію (140 країн “за”).
▪️ Путін збирав сили для штурму української столиці. Але темп наступу спершу сповільнився, надалі – зупинився. Після важких боїв у передмістях українська армія відкинула росіян від Києва. 30 березня-1 квітня ЗСУ відновили контроль над десятками населених пунктів у Київській і Чернігівській областях, окупанти відійшли зокрема і від ЧАЕС. Світу відкрилася жахлива картина звірств окупантів у Бучі та інших населених пунктах під Києвом – сотні розстріляних та закатованих цивільних мешканців.
▪️ Надалі російські війська перегруповувалися і продовжують наступ на Донбасі, намагаючись зокрема здобути Сєвєродонецьк та оточити угруповання Об’єднаних сил на Луганщині.
▪️ 16-17 травня фактично закінчилася героїчна оборона Маріуполя – український гарнізон на заводі “Азовсталь” отримав наказ зберегти особовий склад та евакуюватися в полон.
▪️ Натомість тривають успішні контрнаступальні дії Сил оборони України на Харківщині.


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.