У госпіталі Харкова від наслідків коронавірусу помер військовий

 

У Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону, який розташований в Харкові, від наслідків коронавірусу помер військовослужбовець, це – 24-та смерть від СOVID-19 в Збройних силах України.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в ранковому зведенні Командування Медичних сил ЗСУ у вівторок, 17 листопада.

“Військовослужбовець ЗС України захворів 14 жовтня, лікувався самостійно, за допомогою звернувся через п’ять днів, та в подальшому був госпіталізований до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону з діагнозом коронавірусна хвороба COVID-19, негоспітальна правобічна пневмонія. 17 листопада стан здоров’я пацієнта різко погіршився, почалась інтенсивна терапія, яка, на жаль, не дала позитивного результату”, – йдеться в повідомленні.

За наявної інформації, померлий мав хронічні супутні захворювання, зазначили в КМС та висловили співчуття близьким та рідним.

Станом на ранок 17 листопада в Збройних силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіють 2401 особа.

Таким чином, за добу кількість активних випадків скоротилася на 47.

За час пандемії в армії одужали 5 614 осіб (+175 за добу), летальних випадків – 24.

За минулу добу зареєстровано 129 нових випадків захворювання на COVID-19.

Таким чином, за підрахунками “Новинарні“, за весь час епідемії в Збройних силах виявили 8 038 випадків коронавірусної хвороби (сума активних випадків, одужалих і померлих).

Із нових інфікованих до закладів охорони здоров’я госпіталізовано 22 особи: ВМКЦ Західного регіону та 66-ий військовий мобільний госпіталь – по чотири військовослужбовці, Житомирський військовий госпіталь – три військових, ВМКЦ Південного та Північного регіону – по два армійці, Хмельницький військовий госпіталь – два військовослужбовці, ВМКЦ Центрального регіону, Мукачівський та Миколаївський військові госпіталі – по одному військовому, міська лікарня Балаклії – один працівник ЗСУ. Стан здоров’я пацієнтів задовільний.

Із нових виявлених хворих вдома під наглядом медслужби лікуються 107 людей: на Одещині – 18 військовослужбовців та три працівники ЗСУ, на Київщині – сім військових та сім працівників ЗСУ, на Львівщині – 15 армійців і три працівники ЗСУ, на Житомирщині – 12 військовослужбовців, на Вінниччині – десять військових, на Прикарпатті – вісім військових та один працівник ЗСУ, на Хмельниччині – сім військовослужбовців та один працівник ЗСУ, на Рівненщині – п’ять військових та два працівники ЗСУ, на Сумщині – два армійці, у Харківській, Донецькій, Миколаївській, Закарпатській та Луганській областях – по одному військовослужбовцю. У всіх пацієнтів спостерігають легкий перебіг захворювання.

На ізоляції (в тому числі самоізоляції) перебуває 368 осіб.

За даними “Новинарні“, 24 летальні випадки від наслідків коронавірусу в Збройних силах – це:

  • сім у Львівській області – п’ять цивільних працівників ЗСУ (16 квітня27 травня, 15 жовтня, 28 жовтня, 13 листопада), полковник медслужби Іван Гайда – начальник Львівського військового госпіталю, помер 18 червня; ще один військовослужбовець, що помер 17 жовтня);
  • чотири в Київській області – цивільний працівник (14 вересня) та державна службовиця (17 вересня), а також два військовослужбовці (18 жовтня та 12 листопада);
  • два в Житомирській області – цивільний працівник (8 серпня) і військовослужбовець (13 листопада);
  • два в Івано-Франківській області – цивільний працівник (8 квітня) та військовослужбовець (16 вересня);
  • два в Одеській області – цивільні працівники ЗСУ (31 жовтня та 11 листопада);
  • два у Хмельницькій області – два цивільних працівники (19 вересня) та (6 листопада);
  • один у Дніпропетровській області – цивільний працівник ЗСУ (4 листопада);
  • один у Запорізькій області – цивільний працівник ЗСУ (6 жовтня);
  • один у Києві (30 жовтня);
  • один у Чернівецькій області – цивільний працівник  (30 травня).
  • один у Харківській області – військовослужбовець (17 листопада).

Читайте також:
COVID-19 в Україні: за добу діагностували понад 11 900 нових інфікувань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.