На Дніпропетровщині від наслідків COVID-19 помер працівник ЗСУ

 

У Збройних силах України внаслідок захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, померла 18-та людина.

Про це інформує пресцентр Командування Медичних сил ЗСУ у ранковому зведенні в четвер, 5 листопада.

“Працівник ЗСУ в Дніпропетровській області захворів гостро 15 жовтня. Лікувався амбулаторно під наглядом сімейного лікаря. Результат ПЛР тестування був позитивний. Через погіршенням стану здоров’я, 22 жовтня хворий був госпіталізований до міської клінічної лікарні міста Новомосковськ. Незважаючи на усі вжиті заходи у пацієнта наростали явища дихальної недостатності, він був переведений до відділення реанімації та інтенсивної терапії. 4 листопада стан його здоров’я значно погіршився, інтенсивна терапія не дала позитивного результату”, – йдеться в повідомленні.

Командування Медсил традиційно зазначає, що працівник ЗС “за наявної інформації мав хронічні супутні захворювання”, та висловлює співчуття близьким та рідним покійного.

Сьогодні в Збройних силах України на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 1 936 осіб.

За минулу добу зареєстрували 147 нових випадків захворювання на COVID-19.

Всього за час епідемії у війську одужали 4 403 особи (+61 за добу), летальних випадків – 18.

Таким чином, за підрахунками “Новинарні“, за весь час епідемії в Збройних силах виявили 6 357 випадків коронавірусної хвороби (сума активних випадків, одужалих і померлих).

Із нових виявлених хворих у закладах охорони здоров’я перебуває 18 людей: Національний військово-медичний клінічний центр “ГВКГ”, Миколаївський та Деснянський військові госпіталі – по одному військовослужбовцю, Чернігівський військовий госпіталь – чотири армійці, ВМКЦ Західного регіону та 65-ий військовий мобільний госпіталь – по три військовослужбовці, ВМКЦ Північного регіону та Хмельницький військовий госпіталь – по два армійці, Житомирська ЦРЛ – один працівник ЗСУ. Стан здоров’я пацієнтів задовільний.

Вдома під наглядом медичної служби перебуває 129 осіб: Київська область – 42 військовослужбовці та сім працівників ЗСУ, Львівська область – 14 військових і три працівники ЗСУ, Вінницька область – 13 військовослужбовців, Дніпропетровська область – сім військових і три працівники ЗСУ, Одеська область – вісім військовослужбовців, Харківська область – сім військових і один працівник ЗСУ, Донецька область – сім військовослужбовців, Чернігівська область – чотири армійці та один працівник ЗСУ, Хмельницька область – чотири військовослужбовці, Житомирська область – два військових і один працівник ЗСУ, Запорізька область – два військовослужбовці, Івано-Франківська та Миколаївська області – по одному військовому, Полтавська область – один працівник ЗСУ. У всіх пацієнтів спостерігають легкий перебіг захворювання.

На ізоляції (самоізоляції) перебуває 375 осіб.

За даними “Новинарні“, 18 летальних випадків від коронавірусу в Збройних силах – це:

  • шість у Львівській області – чотири цивільні працівники ЗСУ (16 квітня27 травня, 15 жовтня, 28 жовтня), військовослужбовець, полковник медслужби Іван Гайда – начальник Львівського військового госпіталю (помер 18 червня); ще один військовослужбовець, що помер 17 жовтня;
  • три в Київській області – цивільний працівник (14 вересня) та державна службовиця (17 вересня), а також військовослужбовець (18 жовтня);
  • два в Івано-Франківській області – цивільний працівник (8 квітня) та військовослужбовець (16 вересня);
  • один у Чернівецькій області – цивільний працівник  (30 травня);
  • один у Житомирській області – цивільний працівник (8 серпня);
  • один у Хмельницькій області – цивільний працівник (19 вересня);
  • один у Запорізькій області – цивільний працівник ЗСУ (6 жовтня);
  • один у Києві (30 жовтня);
  • один в Одеській області – цивільний працівник ЗСУ (31 жовтня).
  • один у Дніпропетровській області – цивільний працівник ЗСУ (4 листопада).

Читайте також:
COVID-19 в Україні: за добу діагностували понад 9800 нових інфікувань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна