У Збройних силах – дев’ята смерть від коронавірусу: держслужбовиця на Київщині

 

У Збройних силах зафіксували дев’ятий летальний випадок він коронавірусу.

Про це повідомив пресцентр Командування Медичних сил ЗСУ у зведенні в п’ятницю, 18 вересня.

“У зв’язку із захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 17 вересня померла державний службовець ЗС України (Київська область)“, – йдеться в пресрелізі.

Зазначається, що держслужбовиця лікувалася амбулаторно. Позитивний результат її ПЛР-тесту отримали 14 вересня.

“17.09.2020 – госпіталізована до Національного військово-медичного клінічного центру “ГВКГ” у зв’язку із дихальною недостатністю. Після надходження стан здоров’я різко погіршився та почалась інтенсивна терапія, яка не дала позитивного результату. Держслужбовець за наявної інформації мала хронічні супутні захворювання”, – повідомили в КМС ЗСУ, висловивши співчуття рідним та близьким померлої.

За минулу добу у війську було зареєстровано 57 нових випадків захворювання на COVID-19.

Із них госпіталізовані 23 пацієнти: Національний військово-медичний клінічний центр “ГВКГ” у Києві – шестеро військовослужбовців, Військово-медичний клінічний центр Західного регіону у Львові – семеро, ВМКЦ Східного регіону в Дніпрі – шестеро, ВМКЦ Північного регіону в Харкові – один, ВМКЦ Південного регіону в Одесі – один, Мукачівський військовий госпіталь – один військовослужбовець та Городецька ЦРЛ – один працівник ЗСУ). Стан здоров’я пацієнтів задовільний..

Вдома під наглядом медичної служби з-поміж нових виявлених лікуються 34 особи (Київська область – 16 військовослужбовців та п’ятеро працівників ЗС України, Одеська – троє військовослужбовців, Вінницька – один військовослужбовець та один працівник ЗСУ, Харківська і Рівненська області – оп двоє військовослужбовців, Волинь – один військовослужбовець та один працівник, Миколаївська та Сумська області – по одному військовослужбовцю). У них спостерігається легкий перебіг захворювання.

Відтак станом на ранок 18 вересня у Збройних силах України на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіють 694 особи.

Всього за час епідемії в ЗСУ одужали 1701 особа (+18 за добу).

Таким чином, за підрахунками “Новинарні“, з початку епідемії COVID-19 у Збройних силах було виявлено 2404 випадків коронавірусної хвороби (активні випадки, одужалі й померлі разом).

На ізоляції (в тому числі самоізоляції) в ЗСУ перебувають 789 осіб.

Попередні вісім смертей від коронавірусу в Збройних силах – це два цивільні працівники ЗСУ у Львівській області (16 квітня і 27 травня), цивільний працівник (8 квітня) та військовослужбовець (16 вересня) в Івано-Франківській, цивільний працівник в Чернівецькій (30 травня), Житомирській (8 серпня) та Київській (14 вересня) областях, а також один військовослужбовець – полковник медслужби Іван Гайда, начальник Львівського військового госпіталю (помер 18 червня).

Читайте також:
В Україні за добу виявили 3228 нових хворих на COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна