У ЗСУ зафіксували восьму смерть від коронавірусу

 

У Збройних силах зафіксували восьмий летальний випадок він коронавірусу. Всього у ЗСУ на СOVID-19 хворіють 630 осіб.

Про це повідомив пресцентр Командування Медичних сил ЗСУ у зведенні у середу, 16 вересня.

“У зв’язку із захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, 15 вересня помер військовослужбовець (Івано-Франківська область)“, – йдеться в пресрелізі.

Зазначається, що військовий захворів 19 серпня 2020 року та був госпіталізований до Івано-Франківської міської лікарні. Незважаючи на проведену терапію, стан пацієнта погіршувався.

“Хвороба протікала з вираженою симптоматикою. Військовослужбовець також мав хронічні супутні захворювання. 15 вересня стан здоров’я хворого різко погіршився, реанімаційною бригадою була розпочата інтенсивна терапія, яка не дала позитивного результату”, – зазначили в КМС ЗСУ.

Повідомляється, що за минулу добу у війську було зареєстровано 31 новий випадок захворювання на COVID-19.

Із них госпіталізовано сім осіб: Національний військово-медичний клінічний центр “ГВКГ” в Києві – один військовослужбовець, ВМКЦ Західного регіону – чотири, Рівненський військовий госпіталь – один військовослужбовець, Центральна міська клінічна лікарня м. Івано-Франківська – один  працівник ЗС України. Стан здоров’я пацієнтів задовільний.

Вдома під наглядом медичної служби перебувають 24 особи із нових виявлених хворих: Одеська область – чотири військовослужбовці та один працівник ЗСУ, Львівська область – чотири військовослужбовці та один працівник, Харківська область – троє військовослужбовців, Київська область – двоє військовослужбовців та один працівник, Рівненська, Житомирська, Вінницька та Хмельницька області – по одному військовослужбовцю, Тернопільська область – чотири працівники ЗСУ. У них спостерігається легкий перебіг захворювання.

Відтак станом на ранок 16 вересня у Збройних силах України на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіють 630 осіб.

Всього за час епідемії в ЗСУ одужали 1637 осіб (+62 за добу).

Таким чином, за підрахунками “Новинарні“, з початку епідемії COVID-19 у Збройних силах було виявлено 2275 випадків коронавірусної хвороби (активні випадки, одужалі й померлі разом).

На ізоляції (в тому числі самоізоляції) в ЗСУ перебувають 779 осіб.

Попередні сім смертей від коронавірусу в Збройних силах – це два цивільні працівники ЗСУ у Львівській області (16 квітня і 27 травня), по одному в Івано-Франківській (8 квітня), Чернівецькій (30 травня), Житомирській (8 серпня) та Київській (14 вересня) областях, а також один військовослужбовець – полковник медслужби Іван Гайда, начальник Львівського військового госпіталю (помер 18 червня).

Читайте також:
В Україні зафіксовано нові найвищі показники смертей та одужань від коронавірусу за добу. ДИНАМІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.