У ЗСУ – п’ята смерть від коронавірусу. І перша серед військовослужбовців

 

У Збройних силах Україні зафіксували п’ятий летальний випадок від коронавірусної інфекції – 18 червня помер військовослужбовець ЗСУ із Львівської області. 

Про це в п’ятницю, 19 червня, повідомили в пресцентрі Командування Медичних сил ЗСУ.

Як відомо, йдеться про начальника Львівського військового госпіталю Івана Гайду.

Зазначається, що військовий хворів із 4 червня 2020 року, проходив лікування у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону міста Львова. Хвороба протікала з вираженою симптоматикою, пацієнт мав хронічні супутні захворювання, які потребували лікування вузькопрофільних спеціалістів. 10 червня Гайда був евакуйований до Києва, в Національний військово-медичний клінічний центр “ГВКГ”.

Іван Гайда. Фото з ФБ Андрія Садового

“18 червня стан здоров’я погіршився, реанімаційною бригадою була розпочата інтенсивна терапія, але настала зупинка серцевої діяльності. За наявної інформації, у чоловіка окрім гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, були супутні захворювання”, – повідомили в Командуванні Медсил ЗСУ.

Начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону полковник медичної служби Іван Михайлович Гайда – лікар вищої категорії, мудрий та порядний офіцер, як відгукуються про нього у військах.

“Щиро поділяємо горе та висловлюємо співчуття рідним та близьким”, – ідеться в некролозі КМС ЗСУ.

Полковник Іван Гайда – перший військовослужбовець ЗС України, що помер від ускладнень, викликаних коронавірусом.

Раніше повідомлялося про смерті цивільних працівників ЗСУ: два померли у Львівській області (16 квітня і 27 травня), по одному в Івано-Франківській (8 квітня) та Чернівецькій області (30 травня).

За даними пресслужби Медичних сил, станом на ранок 19 червня у Збройних силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19 хворіють 143 особи.
Таким чином, кількість активних випадків COVID-19 в армії за добу зменшилася на п’ять (напередодні повідомлялося про 148 хворих).

За попередню добу було зареєстровано 11 нових інфікувань коронавірусом.

Із них у Сарненській центральній районній лікарні на лікуванні перебуває один працівник ЗС України.
Вдома під наглядом медичної служби перебувають 10 осіб (Київська область – 2 військовослужбовці, Вінницька область – 1, Волинська – 1, Львівська – 5). Стан здоров’я пацієнтів задовільний, спостерігається легкий перебіг захворювання.

На ізоляції (в тому числі самоізоляції) наразі перебувають 386 осіб.

За весь час пандемії у Збройних силах України діагностували 390 випадків коронавірусної хвороби. З них 242 особи одужали і п’ятеро – померли.

Читайте також:
В Україні – найбільше за весь час зростання захворюваності на COVID-19. ДИНАМІКА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна