Від коронавірусу помер начальник львівського військового госпіталю Іван Гайда

доповнено

Від коронавірусної інфекції помер начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковник медичної служби Іван Гайда. 

Про це ввечері в четвер, 18 червня, повідомив міський голова Львова Андрій Садовий у фейсбуці.

“Щойно стало відомо, що від ускладнень через COVID-19 помер Іван Гайда, начальник Львівського військового госпіталю. Відданий лікар, який врятував немало життів наших військових”, – написав Садовий.

Військовому медику було 58 років.

За повідомленням Командування Медичних сил, лікар Гайда хворів із 4 червня 2020 року, проходив лікування у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону міста Львова. Хвороба протікала з вираженою симптоматикою, пацієнт мав хронічні супутні захворювання, які потребували лікування вузькопрофільних спеціалістів. 10 червня Гайда був евакуйований до Києва, в Національний військово-медичний клінічний центр “ГВКГ”.

“18 червня стан здоров’я погіршився, реанімаційною бригадою була розпочата інтенсивна терапія, але настала зупинка серцевої діяльності. За наявної інформації, у чоловіка окрім гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, були супутні захворювання”, – повідомили в Командуванні Медсил ЗСУ.

Начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону полковник медичної служби Іван Михайлович Гайда – лікар вищої категорії, мудрий та порядний офіцер, як відгукуються про нього у військах.

Іван Гайда – п’ятий померлий у Збройних силах від коронавірусних ускладнень, і перший – діючий військовий ЗСУ, якого забрав COVID-19 (попередні чотири померлі були цивільними працівниками ЗС України).

Читайте також:
Від коронавірусу помер 64-річний працівник Держприкордонслужби

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна