У війську – 12 нових випадків COVID-19 за добу, один працівник ЗСУ помер

 

За минулу добу, 30 травня, у Збройних силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, захворіли 12 людей, ще один інфікований працівник ЗСУ помер.

Про це повідомила пресслужба Командування Медичних сил ЗСУ в ранковому зведенні у неділю, 31 травня.

Станом на 10:00 неділі у ЗСУ на COVID-19 хворіє 118 армійців. Усього за час пандемії одужало 111 осіб (порівняно з попередньою добою цей показник не змінився).

Загалом з початку пандемії коронавірусну хворобу діагностували у 233 людей в ЗСУ.

На ізоляції (в тому числі самоізоляції) перебувають 453 особи. У найближчі три доби ізоляція закінчується у 105 військовослужбовців.

“На жаль, у Збройних силах зафіксовано четвертий летальний випадок від коронавірусу”, – інформують у Командуванні МС ЗСУ.

Померлий – працівник Збройних сил із Чернівецької області, який захворів 22 травня й певний час лікувався вдома під наглядом медичної служби.

27 травня його стан погіршився, і чоловік звернувся до Новоселицької центральної районної лікарні на Буковині. Там йому провели рентгенографію органів грудної клітки і того ж дня шпиталізували у Чернівецький військовий госпіталь з діагнозом “негоспітальна двобічна пневмонія”.

28 травня ПЛР-діагностика підтвердила коронавірусну хворобу. Пацієнта лікували в палаті інтенсивної терапії інфекційного відділення, проте 30 травня його стан здоров’я погіршився.

Реанімація не допомогла – у хворого зупинилося серце.

“За наявною інформацією, в чоловіка, крім гострої респіраторної хвороби COVID-19, були супутні захворювання“, – повідомляють у КМС ЗСУ.

З-поміж 12 нових захворілих у суботу один військовослужбовець перебуває в ізоляторі військової частини на Харківщині, симптомів хвороби в нього немає.

Решта 11 осіб (9 військовослужбовців та 1 працівник ЗСУ в Київській області, а також один військовий – у Житомирській) перебувають на лікуванні вдома під наглядом медичної служби. Стан здоров’я цих пацієнтів наразі задовільний, перебіг захворювання легкий.

Читайте також:
Коронавірус наступає на Збройні сили. ІНФОГРАФІКА

В Об’єднаних силах підтверджено перший випадок коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна