У Збройних силах – сьома смерть від коронавірусу

 

У Збройних силах України сьома людина померла від ускладнень, спричинених коронавірусом.

Про це повідомив пресцентр Командування Медичних сил ЗСУ у зведенні у вівторок, 15 вересня.

“Так, у зв’язку із захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, 14 вересня помер працівник ЗС України (м. Біла Церква)”, – сказано в пресрелізі.

Зазначається, що працівник ЗСУ хворів із 3 вересня, проходив лікування у Білоцерківській міській лікарні. Позитивний результат ПЛР-тесту був отриманий 4 вересня.

“Хвороба протікала з вираженою симптоматикою, [працівник] мав хронічні супутні захворювання, які потребували лікування вузькопрофільних спеціалістів. 14 вересня стан здоров’я різко погіршився, реанімаційною бригадою була розпочата інтенсивна терапія, яка не дала позитивного результату”, – зазначили в КМС ЗСУ, висловивши співчуття близьким та рідним померлого.

Повідомляється, що за минулу добу у війську було зареєстровано 29 нових випадків захворювання на COVID-19.

Із них госпіталізовано шість осіб: у Військово-медичний клінічний центр Західного регіону (Львів) – 3 військовослужбовці, ВМКЦ Північного регіону (Харків) – 2, ВМКЦ Східного регіону (Дніпро) – 1. Стан здоров’я пацієнтів задовільний.

На лікування вдома відправили 23 осіб із числа нових інфікованих, зокрема в Київській області (7 військовослужбовців та 2 працівники ЗСУ), на Рівненщині (3 та 1 відповідно), Львівщині (2 військовослужбовці) Тернопільщині (1 військовослужбовець та 1 працівник), у Житомирській, Дніпропетровській та Полтавській областях – по 1 військовому, на Вінниччині, Харківщині, Чернігівщині – по 1 працівнику ЗСУ. В них, за повідомленням КМС, легкий перебіг захворювання.

Відтак станом на ранок 15 вересня у Збройних силах України на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіють 662 особи.

Всього за час епідемії в ЗСУ одужали 1575 осіб (+31 за добу).

Таким чином, за підрахунками “Новинарні“, з початку епідемії COVID-19 у Збройних силах було виявлено 2244 випадки коронавірусної хвороби (активні випадки, одужалі й померлі разом).

На ізоляції (в тому числі самоізоляції) перебувають 729 осіб.

Попередні шість смертей від коронавірусу в Збройних силах – це два цивільні працівники ЗСУ у Львівській області (16 квітня і 27 травня), по одному в Івано-Франківській (8 квітня), Чернівецькій (30 травня) та Житомирській областях (8 серпня), а також один військовослужбовець – полковник медслужби Іван Гайда, начальник Львівського військового госпіталю (помер 18 червня).

Читайте також:
Після вихідних в Україні виявили понад 2900 нових хворих на COVID. ДИНАМІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.