У Збройних силах – 16-та смерть від коронавірусу

 

У Збройних силах України зафіксовано 16-й летальний випадок, спричинений захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Про це повідомив пресцентр Командування Медичних сил ЗСУ в ранковому зведенні 31 жовтня.

“Працівник ЗС України (м. Київ) 21.10.2020 був госпіталізований до Національного військово-медичного клінічного центру “ГВКГ”. Позитивний результат ПЛР-тесту від 26.10.2020. У зв’язку з погіршенням стану здоров’я 29.10.2020 був переведений до відділення реанімації та інтенсивної терапії, отримував високопотокову оксигенацію. Незважаючи на проведену терапію, у пацієнта продовжувала відзначатися негативна динаміка, наростання дихальної недостатності. 29.10.2020 пізно ввечері стан хворого різко погіршився та почалася інтенсивна терапія, яка не дала позитивного результату”, – ідеться в повідомленні.

Командування Медсил висловлює співчуття близьким та рідним померлого та зауважує, що “військовослужбовець за наявної інформації мав хронічні супутні захворювання”.

Зазначається, що станом на ранок 31 жовтня в Збройних силах України на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіють уже 1639 осіб.

Всього за час епідемії COVID-19 в ЗСУ одужали 4096 осіб (+149 за добу). Померли 16 осіб.

За минулу добу в армії зареєстровано 159 нових випадків захворювання на COVID-19.

З них госпіталізовано 34 особи: у Національний військово-медичний клінічний центр “ГВКГ” в Києві, Військово-медичний клінічний центр Північного регіону в Харкові та 59-й військовий мобільний госпіталь (Сєвєродонецьк) – по 6 військовослужбовців; ВМКЦ Західного (Лтвів) та Південного (Одеса) регіонів – по 3 військовослужбовці; ВМКЦ Східного (Дніпро) і Центрального (Вінниця) регіонів, Полтавський, Деснянський та Чернігівський військові госпіталі – по 1 військовослужбовцю. Стан здоров’я пацієнтів задовільний.

Вдома під наглядом медичної служби лікуються 125 осіб серед нових виявлених; найбільше – в Київській області (54 військовослужбовців та 8 працівників ЗСУ) та на Львівщині (14 військовослужбовців та 2 працівники).

На ізоляції (в тому числі самоізоляції) перебувають 455 осіб армійців.

За даними “Новинарні“, 16 летальних випадків від коронавірусу в Збройних силах – це:

  • шість у Львівській області – чотири цивільні працівники ЗСУ (16 квітня27 травня, 15 жовтня, 28 жовтня), військовослужбовець, полковник медслужби Іван Гайда – начальник Львівського військового госпіталю (помер 18 червня); ще один військовослужбовець, що помер 17 жовтня;
  • три в Київській області – цивільний працівник (14 вересня) та державна службовиця (17 вересня), а також військовослужбовець (18 жовтня);
  • два в Івано-Франківській області – цивільний працівник (8 квітня) та військовослужбовець (16 вересня);
  • один у Чернівецькій області – цивільний працівник  (30 травня);
  • один у Житомирській області – цивільний працівник (8 серпня);
  • один у Хмельницькій області – цивільний працівник (19 вересня);
  • один у Запорізькій області – цивільний працівник ЗСУ (6 жовтня);
  • один у Києві (30 жовтня).

Читайте також:
Україна оновила “ковідні” рекорди за числом виявлених хворих і одужалих за добу. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.