У Збройних силах – десята смерть від коронавірусу

 

У Збройних силах України – десята смерть від коронавірусу. Помер цивільний працівник у військовій частині на Хмельниччині.

Про це повідомила пресслужба Командування Медичних сил ЗСУ у зведенні за неділю, 20 вересня.

“Так, у зв’язку із захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, 19 вересня помер працівник ЗС України (Хмельницька область)”, – повідомили в КМС.

Зазначається, що з 16 вересня працівник ЗС України перебував на лікуванні в центральній районній лікарні. 18-го числа у зв’язку з погіршенням стану здоров’я хворий був підключений до апарату ШВЛ. 19 вересня стан здоров’я різко погіршився та почалась інтенсивна терапія, яка не дала позитивного результату.

“Працівник ЗС України, за наявної інформації, мав хронічні супутні захворювання. Висловлюємо співчуття близьким та рідним”, – ідеться в повідомленні Командування Медсил.

Відтак станом на ранок 20 вересня у Збройних силах України наCOVID-19 хворіють 709 осіб (добовий приріст +18).

Всього за час епідемії одужали 1762 особи (+8 за добу).

Таким чином, за підрахунками “Новинарні“, з початку епідемії коронавірусу в Збройних силах було виявлено 2481 випадок коронавірусної хвороби (сума 709 активних випадків, 1762 одужалі й 10 померлих).

За минулу добу в армії було зареєстровано 37 нових недужих на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Із них госпіталізовано вісім осіб: у Національний військово-медичний клінічний центр “ГВКГ” в Києві – 2 військовослужбовці та 2 держслужбовці ЗС України, ВМКЦ Центрального регіону (Вінниця), Східного регіону (Дніпро), Південного регіону (Одеса) та Північного регіону (Харків) – по 1 військовослужбовцю. Стан здоров’я пацієнтів задовільний, інформують у КМС.

На лікування вдома відправили 29 осіб: Київська область – 13 військовослужбовців та 2 працівники ЗСУ, Дніпропетровська область – 7 військовослужбовців, Львівська область – 3 військовослужбовці та 1 працівник, Вінницька область – 2 військовослужбовці, Тернопільська область – 1 працівник ЗСУ. У них спостерігається легкий перебіг захворювання.

На ізоляції (в тому числі самоізоляції) перебувають 797 осіб.

Десять летальних випадків від коронавірусу в Збройних силах – це:

  • три у Львівській області – два цивільні працівники ЗСУ (16 квітня і 27 травня), а також один військовослужбовець, полковник медслужби Іван Гайда – начальник Львівського військового госпіталю (помер 18 червня);
  • два в Івано-Франківській області – цивільний працівник (8 квітня) та військовослужбовець (16 вересня);
  • два в Київській області – цивільний працівник (14 вересня) та державна службовиця (17 вересня),
  • один у Чернівецькій області – цивільний працівник  (30 травня);
  • один у Житомирській області – цивільний працівник (8 серпня);
  • один у Хмельницькій області – цивільний працівник (19 вересня).

Читайте також:
Виявлення хворих на коронавірус: за місяць – плюс тисяча випадків на добу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна