У Збройних силах – одинадцята смерть від коронавірусу

доповнено, виправлено

У війську – одинадцята смерть від наслідків коронавірусу. Помер цивільний працівник Збройних сил України на Запоріжжі.

Про це повідомила пресслужба Командування Медичних сил ЗСУ у зведенні 7 жовтня.

“Працівник ЗСУ з 24 вересня перебував на лікуванні у Запорізькій обласній інфекційній клінічні лікарні з діагнозом двобічна полісегментарна пневмонія, 6 жовтня його стан різко погіршився у зв’язку із гострою серцевою недостатністю. Інтенсивна терапія не дала позитивного результату. Пацієнт мав хронічні супутні захворювання”, – повідомили в КМС.

Станом на ранок середи, 7 жовтня, в Збройних силах на COVID-19 хворіє 675 осіб (-12 активних випадків за добу). Всього за період епідемії в армії одужало 2 633 людини (+74 за добу).

У війську за добу діагностували 63 нових інфікування гострою респіраторною хворобою COVID-19.

Таким чином, за підрахунками “Новинарні“, за весь час епідемії в Збройних силах було виявлено 3 319 випадків коронавірусної хвороби (сума активних випадків, одужалих і померлих).

З-поміж нових виявлених пацієнтів із коронавірусом у закладах охорони здоров’я перебуває 20 осіб (Національний військово-медичний клінічний центр “ГВКГ” – два військових, ВМКЦ Східного регіону – сім армійців, ВМКЦ Центрального регіону – три військовослужбовці, ВМКЦ Західного регіону – один військовий та один працівник ЗСУ, ВМКЦ Північного регіону – один військовослужбовець, Миколаївський військовий госпіталь – один армієць, Запорізька МКЛ – один працівник ЗСУ, Уманська інфекційна лікарня – один працівник ЗСУ, Сумська, Яготинська ЦРЛ – по одному працівникові ЗСУ). Стан здоров’я пацієнтів задовільний.

Вдома під наглядом медслужби перебуває 43 людини ( Київська область – 15 військовослужбовців і три працівники ЗСУ, Рівненська область –  чотири військових, Харківська область – три військовослужбовці та один працівник ЗСУ, Одеська та Миколаївська області – по два армійці, Сумська, Дніпропетровська та Закарпатська області – по одному військовослужбовцю та по одному працівникові ЗСУ, Волинська, Житомирська, Полтавська, Івано-Франківська та Черкаська області – по одному військовому, Хмельницька область – два працівники ЗСУ). Стан здоров’я пацієнтів задовільний, у них спостерігають легкий перебіг захворювання.

На ізоляції (самоізоляції) перебуває 361 особа.

Одинадцять летальних випадків від наслідків коронавірусу в Збройних силах – це:

  • три у Львівській області – два цивільні працівники ЗСУ (16 квітня і 27 травня), а також один військовослужбовець, полковник медслужби Іван Гайда – начальник Львівського військового госпіталю (помер 18 червня);
  • два в Івано-Франківській області – цивільний працівник (8 квітня) та військовослужбовець (16 вересня);
  • два в Київській області – цивільний працівник (14 вересня) та державна службовиця (17 вересня),
  • один у Чернівецькій області – цивільний працівник  (30 травня);
  • один у Житомирській області – цивільний працівник (8 серпня);
  • один у Хмельницькій області – цивільний працівник (19 вересня).
  • один у Запорізькій області – цивільний працівник ЗСУ (6 жовтня).

Читайте також:
COVID-19: Україна оновила рекорди нових захворілих й одужалих за добу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна