У ЗСУ зафіксували 12-ту смерть від коронавірусу

 

За минулу добу в Збройних силах України зареєстровано 85 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 та вже 12-ий летальний випадок.

Про це повідомляє Командування Медичних сил ЗСУ у зведенні 16 жовтня.

Зазначається, що 15 жовтня 2020 року помер працівник ЗС України у Львівській області.

“Працівник ЗС гостро захворів 13 жовтня 2020, коли з’явилася задишка та сухий кашель. Цього ж дня звернувся за медичною допомогою та був госпіталізований до відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії Новояворівської ЦРЛ з попереднім діагнозом: Негоспітальна двобічна нижньодольова пневмонія”, – йдеться в повідомленні Командування Медсил ЗСУ.

Позитивний результат ПЛР-тесту отримав 14 жовтня.

“Незважаючи на надану медичну допомогу, ознаки дихальної недостатності продовжили наростати. 15 жовтня стан здоров’я пацієнта значно погіршився, а інтенсивна терапія, на жаль, не дала позитивного результату. За наявної інформації чоловік мав хронічні супутні захворювання”, – додали в КМС та висловили співчуття рідним та близьким померлого.

Так станом на ранок 16 жовтня в армії на COVID-19 хворіють 944 особи. Від минулої доби число активних випадків збільшилося на 33. 

Усього від початку епідемії в ЗСУ одужали 3 126 осіб (за добу – 52), летальних випадків – 12.

Таким чином, за підрахунками “Новинарні“, за весь час епідемії в Збройних силах було виявлено 4 082 випадки коронавірусної хвороби (сума активних випадків, одужалих і померлих).

З-поміж нових виявлених хворих у закладах охорони здоров’я перебуває 14 осіб (Національний військово-медичний клінічний центр “ГВКГ” — один військовослужбовець, Військово-медичний клінічний центр Північного регіону — чотири військовослужбовці, Військово-медичний клінічний центр Східного регіону — двоє військовослужбовців, Військово-медичний клінічний центр Центрального регіону — троє військовослужбовців, Військово-медичний клінічний центр Західного та Південного регіонів — по одному військовослужбовцю, Запорізький військовий госпіталь — один військовослужбовець, Київська МКЛ — один працівник ЗС України). Стан здоров’я пацієнтів задовільний, отримують необхідне лікування.

Вдома під наглядом медичної служби перебуває 71 особа ( Київська область — 19 військовослужбовців та двоє працівників ЗС України, Львівська область — 11 військовослужбовців та один працівник ЗС України, Одеська область — восьмеро військовослужбовців, Рівненська область — троє військовослужбовців та троє працівників ЗС України, Хмельницька область — четверо військовослужбовців, Вінницька область – четверо військовослужбовців та один працівник ЗС України, Житомирська область — двоє військовослужбовців та один працівник ЗС України, Дніпропетровська та Чернігівська області — по троє військовослужбовців, Миколаївська, Волинська, Тернопільська та Чернівецька області — по одному військовослужбовцю, Закарпатська та Івано-Франківська області по одному працівнику ЗС України). Стан здоров’я пацієнтів задовільний, спостерігається легкий перебіг захворювання.

На ізоляції (самоізоляції) перебуває 457 осіб. 

Читайте також:
COVID-19: Україна оновила антирекорд захворілих за добу. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна