У Збройних силах – 13-та смерть від “ковіду”. Госпіталізують хворих і в зоні ООС

 

У Збройних силах України зафіксовано 13-й летальний випадок, спричинений захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19. 17 жовтня помер військовослужбовець на Львівщині.

Про це повідомив пресцентр Командування Медичних сил ЗСУ у зведенні в неділю, 18 жовтня.

Зазначається, що під час перебування у відпустці 28 вересня військовий звернувся до сімейного лікаря за місцем проживання. Лікувався амбулаторно, за медичною допомогою в заклади МО України не звертався. 4 жовтня при комп’ютерній томографії легень у Львівському обласному діагностичному центрі в чоловіка виявили двобічну пневмонію. Він продовжував лікуватись за місцем проживання. 10 жовтня у зв’язку з погіршенням стану здоров’я чоловік був госпіталізований до Жовквівської ЦРЛ, того ж дня реанімобілем евакуйований у Військово-медичний клінічний центр Західного регіону у Львові, поміщений у відділення реанімації та інтенсивної терапії.

“На момент поступлення стан здоров’я був важкий, в свідомості. Проведений експрес-тест дав позитивний результат. Також було здійснено відбір матеріалу для ПЛР-тестування. 11.10.2020 у пацієнта продовжувала прогресувати дихальна недостатність, його було переведено на ШВЛ (штучну вентиляцію легень). Незважаючи на проведену терапію, наростали ознаки дихальної недостатності, стан здоров’я погіршився та почалась інтенсивна терапія, яка не дала позитивного результату. Результати ПЛР-тестування, що підтвердило у померлого гостру респіраторну хворобу COVID-19, було отримано 17.10.2020″, – ідеться в повідомленні КМС.

“Військовослужбовець, за наявної інформації, мав хронічні супутні захворювання. Висловлюємо співчуття близьким та рідним”, – додали в Командуванні Медсил.

За їхніми даними, за минулу добу в армії зареєстровано 91 новий випадок COVID-19.

Із них до закладів охорони здоров’я госпіталізовано 14 осіб: Національний військово-медичний клінічний центр “ГВКГ” в Києві – 2 військовослужбовці, ВМКЦ Західного регіону у Львові – 3 військовослужбовці, ВМКЦ Східного регіону в Дніпрі – 1 працівник ЗС України, 66-й та 65-й військові мобільні госпіталі – по 4 військовослужбовці.
Як відомо, два зазначені військові мобільні госпіталі розташовуються в Донецькій області, в зоні проведення ООС.

“Стан здоров’я пацієнтів задовільний, отримують необхідне лікування”, – ідеться у зведенні.

Вдома під наглядом медичної служби лікуються 77 осіб із нових виявлених хворих: Київська область – 51 військовослужбовець та 5 працівників ЗС України, Львівська область – 15 військовослужбовців та 2 працівники, Одеська, Дніпропетровська Тернопільська та Чернівецька області – по 1 військовослужбовцю. В них спостерігається легкий перебіг захворювання.

Станом на ранок 18 жовтня в ЗСУ на COVID-19 хворіють 1082 особи (+58 за добу).

Всього з початку епідемії в армії одужало 3220 осіб (+33 за добу), померли – 13.

На ізоляції (в тому числі самоізоляції) перебувають 465 осіб.

Таким чином, за підрахунками “Новинарні“, за весь час епідемії в Збройних силах було виявлено 4 315 випадків коронавірусної хвороби (сума активних випадків, одужалих і померлих).

13 летальних випадків від коронавірусу в Збройних силах – це:

  • п’ять у Львівській області – три цивільні працівники ЗСУ (16 квітня, 27 травня і 15 жовтня), військовослужбовець, полковник медслужби Іван Гайда – начальник Львівського військового госпіталю (помер 18 червня); ще один військовослужбовець, що помер 17 жовтня;
  • два в Івано-Франківській області – цивільний працівник (8 квітня) та військовослужбовець (16 вересня);
  • два в Київській області – цивільний працівник (14 вересня) та державна службовиця (17 вересня),
  • один у Чернівецькій області – цивільний працівник  (30 травня);
  • один у Житомирській області – цивільний працівник (8 серпня);
  • один у Хмельницькій області – цивільний працівник (19 вересня).
  • один у Запорізькій області – цивільний працівник ЗСУ (6 жовтня).

Як інформувала “Новинарня“, за добу 17 жовтня в Україні лабораторно підтвердили 5 231 новий випадок коронавірусної хвороби. За результатами повторних лабораторних досліджень, одужали 1 264 особи; від ускладнень померли 90 людей.

Читайте також:
ЗСУ не показують число хворих на коронавірус у зоні ООС, але “статистика мінімальна”, – Командування Медсил

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна