ЗСУ не показують число хворих на коронавірус у зоні ООС, але “статистика мінімальна”, – Командування Медсил

 

Командування Об’єднаних сил та Командування Медичних сил ЗСУ не називають число виявлених хворих на COVID-19 серед військових у зоні ООС, оскільки це “питання бойової готовності”, яким маніпулює противник. Однак ця статистика “мінімальна”.

Про це заявив начальник служби зв’язків із громадськістю Командування Медсил ЗСУ Олексій Мазепа у відповідь на запит “Новинарні” щодо коронавірусної статистики серед особового складу в зоні операції Об’єднаних сил.

“Подекуди бувають поодинокі випадки, але виявлених одразу евакуюють до військово-медичних клінічних центрів. Там (у зоні ООС) немає масового захворювання там”, – розповів полковник Мазепа.

На запитання, чому навесні пресцентр штабу ОС у щоденних зведеннях інформував про ситуацію з COVID-19 у зоні операції Об’єднаних сил (коли статистика була нульова), а надалі припинив таке інформування, начальник пресслужби КМС зазначив, що зараз цифри щодо захворюваності на коронавірус у зоні ООС включені в загальну статистику Медичних сил по Збройних силах.

“Ми не приховуємо. Але ми не хочемо давати підстави для додаткових маніпуляцій окупантам, які поширюють фейки про “тисячі трупів, які закопують в Україні” і таке інше”, – сказав Олексій Мазепа.

“Насправді ця статистика мінімальна”, – наголосив представник Командування Медичних сил.

Він нагадав, що, починаючи з весни, підрозділи ЗСУ, перш ніж зайти в зону Об’єднаних сил під час ротації, проходять двотижневу обсервацію.

“Ви ж розумієте, підрозділи в ООС – це обмежені колективи. Перед ротацією вони вибувають на один із полігоном, там перебувають фактично в умовах ізоляції, а не так, як у тилових частинах. Якщо при цьому виявляють випадки інфікування – хворих ізолюють, контактних осіб ізолюють, а обсервація підрозділу продовжується”, – розповів полковник Мазепа.

Як інформувала “Новинарня“, за добу 27 вересня у Збройних силах виявили 30 нових хворих на коронавірус, вилікувалися двоє військових. За весь час епідемії захворіли 2792 армійці та цивільні працівники.
Попереднього тижня протягом п’яти днів в армії скорочувалося число активних випадків COVID-19 – за рахунок переважання тих, хто одужує, над новими хворими.

Читайте також:
Від початку пандемії COVID-19 в Україні діагностували вже в понад 200 тисяч людей

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна