У Збройних силах від коронавірусу померла 17-та людина, тепер на Одещині

 

У Збройних силах України внаслідок захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, померла 17-та людина.

Про це повідомив пресцентр Командування Медичних сил ЗСУ у ранковому зведенні в неділю, 1 листопада.

“Працівник ЗС України (Одеська область) з 13.10.2020 перебував на лікуванні у міській клінічній лікарні міста Одеси. Результат ПЛР тестування від 18.10.2020 – позитивний.
У зв’язку з погіршенням стану здоров’я хворий 22.10.2020 був переведений до відділення реанімації та інтенсивної терапії інфекційних хворих. Незважаючи на всі вжиті заходи, 31.10.2020 стан здоров’я пацієнта значно погіршився та почалася інтенсивна терапія, яка, на жаль, не дала позитивного результату”, – ідеться в повідомленні.

Командування Медсил традиційно зазначає, що працівник ЗС “за наявної інформації мав хронічні супутні захворювання”, та висловлює співчуття близьким та рідним покійного.

Повідомляється, що станом на ранок 1 листопада в Збройних силах на COVID-19 хворіє 1701 особа.

Всього за час пандемії в армії одужало 4146 осіб (+50 за добу).

За даними “Новинарні“, 16 летальних випадків від коронавірусу в Збройних силах – це:

  • шість у Львівській області – чотири цивільні працівники ЗСУ (16 квітня27 травня, 15 жовтня, 28 жовтня), військовослужбовець, полковник медслужби Іван Гайда – начальник Львівського військового госпіталю (помер 18 червня); ще один військовослужбовець, що помер 17 жовтня;
  • три в Київській області – цивільний працівник (14 вересня) та державна службовиця (17 вересня), а також військовослужбовець (18 жовтня);
  • два в Івано-Франківській області – цивільний працівник (8 квітня) та військовослужбовець (16 вересня);
  • один у Чернівецькій області – цивільний працівник  (30 травня);
  • один у Житомирській області – цивільний працівник (8 серпня);
  • один у Хмельницькій області – цивільний працівник (19 вересня);
  • один у Запорізькій області – цивільний працівник ЗСУ (6 жовтня);
  • один у Києві (30 жовтня);
  • один в Одеській області (31 жовтня).

За минулу добу в армії зареєстровано 112 нових випадків захворювання на COVID-19.

З них госпіталізована 21 особа: у Національний військово-медичний клінічний центр “ГВКГ” в Києві – 4 військовослужбовці; Чернігівський військовий госпіталь – 10 військовослужбовців; Житомирський військовий госпіталь – 3; 59-й військовий мобільний госпіталь (Сєвєродонецьк) – 2; Військово-медичний клінічний центр Північного регіону в Харкові та Маріупольський військовий госпіталь – по 1. Стан здоров’я пацієнтів задовільний.

На лікування вдома під наглядом медичної служби відправлена 91 особа, з них найбільше – на Київщині (41 військовослужбовець та 11 працівників ЗС України), у Львівській області (18 військовослужбовців та 3 працівники), на Житомирщині (9 військовослужбовців та 1 працівник).

На ізоляції (в тому числі самоізоляції) перебувають 452 особи.

Читайте також:
За суботу в Україні виявили ще майже 8 тисяч хворих на COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.