У Збройних силах за добу від COVID-19 померли двоє людей, хворіють – майже 2,5 тисячі

 

У Збройних силах за минулу добу від наслідків коронавірусу померли дві особи – військовослужбовець і цивільний працівник.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в ранковому зведенні Командування Медичних сил ЗСУ в суботу, 14 листопада.

“На жаль, у Збройних силах України зафіксовано 22-й та 23-й летальні випадки, спричинені захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19”, – сказано в повідомленні.

Військовослужбовець у Житомирській області отримав позитивний ПЛР-тест на COVID-19 ще 20 жовтня, із того дня перебував на амбулаторному лікуванні за місцем проживання. У зв’язку з погіршенням стану здоров’я 28 жовтня був госпіталізований до центральної міської лікарні з двобічною полісегментарною пневмонією на тлі коронавірусної хвороби. 13 листопада стан здоров’я пацієнта різко погіршився, наростала дихальна недостатність. Інтенсивна терапія не дала позитивного результату.

Працівник ЗС України у Львівській області з 19 жовтня перебував на стаціонарному лікуванні в міській лікарні з тим самим діагнозом: “коронавірусна хвороба (COVID-19), негоспітальна двобічна полісегментарна пневмонія”. Позитивний тест на коронавірус він здав 21 жовтня. Стан пацієнта погіршувався, швидко наростала поліорганна недостатність.

За наявної інформації, обоє померлих мали хронічні супутні захворювання, зазначили в КМС та висловили співчуття близьким та рідним.

Станом на ранок 14 листопада у Збройних силах України на COVID-19 хворіють 2494 особи (+115 за добу).

Всього з початку епідемії в ЗСУ одужали 5230 осіб (+62 за добу). Летальних випадків – 23.

За минулу добу зареєстровано 179 нових випадків захворювання на COVID-19.

Із них до закладів охорони здоров’я госпіталізовано 27 пацієнтів: у Військово-медичний клінічний центр Південного регіону в Одесі – 6 військовослужбовців; ВМКЦ Північного регіону в Харкові – 4, Мукачівський та 59-й військовий мобільний госпіталь у Сєвєродонецьку – по 3, Білоцерківський військовий госпіталь та ізолятор військової частини Львівської області – по 2 військовослужбовці, Чернігівський військовий госпіталь – 1 військовослужбовець та 1 працівник ЗС України, ВМКЦ Східного регіону в Дніпрі, Маріупольський, Хмельницький та Рівненський військові госпіталі – по 1 військовослужбовцю, Полтавська інфекційна лікарня – 1 працівник ЗС України. Стан здоров’я пацієнтів задовільний, традиційно стверджують в Командуванні Медсил.

На лікування вдома відправили 152 особи. Найбільше – в Київській області (26 військовослужбовців та 10 працівників ЗСУ), Одеській області (24 військовослужбовців та 3 працівники), на Харківщині (12 військовослужбовців), Волині (11), Вінниччині (9 військовослужбовців та 1 працівник), Львівщині (9 військовослужбовців).

На ізоляції (в тому числі самоізоляції) перебувають 354 особи.

За даними “Новинарні“, 23 летальні випадки від наслідків коронавірусу в Збройних силах – це:

Читайте також:
В Україні зареєстрували новий рекорд інфікувань коронавірусом за добу – 12,5 тис. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.