У ЗСУ другу добу поспіль фіксують смертність від COVID-19. Всього – вже 14 померлих

 

У Збройних силах України зафіксовано 14-й летальний випадок, спричинений захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19. 18 жовтня помер військовослужбовець на Київщині.

Про це повідомив пресцентр Командування Медичних сил ЗСУ у зведенні в понеділок, 19 жовтня.

Зазначається, що військовослужбовець 29 вересня був госпіталізований до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону з двобічною пневмонією. Він звернувся до сімейного лікаря за місцем проживання. Позитивний результат ПЛР-тестування отримав 29 вересня.

“Незважаючи на проведену терапію у пацієнта наростали ознаки дихальної недостатності. 18 жовтня стан здоров’я погіршився та почалась інтенсивна терапія, яка не дала позитивного результату. Військовослужбовець, за наявної інформації, мав хронічні супутні захворювання”, – повідомили в Командуванні медсил ЗСУ та висловили співчуття рідним та близьким померлого.

За минулу добу в армії зареєстровано 29 нових випадків COVID-19.

З них у закладах охорони здоров’я перебуває шестеро осіб (Військово-медичний клінічний центр Східного регіону — один військовослужбовець, Житомирський військовий госпіталь — троє військовослужбовців, 65 військовий мобільний госпіталь — один військовослужбовець, Львівська обласна лікарня — один працівник ЗС України). Стан здоров’я пацієнтів задовільний, отримують необхідне лікування.

Вдома під наглядом медичної служби перебуває 23 особи (Київська область — восьмеро військовослужбовців та двоє працівників ЗСС України, Львівська та Вінницька області — по троє військовослужбовців, Тернопільська та Житомирська області — по двоє військовослужбовців, Донецька та Хмельницька області — по одному військовослужбовцю, Івано-Франківська область- один працівник ЗС України). Стан здоров’я пацієнтів задовільний, спостерігається легкий перебіг захворювання.

Станом на ранок 18 жовтня в ЗСУ на COVID-19 хворіють 1060 осіб (-22 за добу).

Всього з початку епідемії в армії одужало 3270 осіб (+50 за добу), померли – 14.

На ізоляції (в тому числі самоізоляції) перебувають 453 особи.

Таким чином, за підрахунками “Новинарні“, за весь час епідемії в Збройних силах було виявлено 4 344 випадки коронавірусної хвороби (сума активних випадків, одужалих і померлих).

14 летальних випадків від коронавірусу в Збройних силах – це:

  • п’ять у Львівській області – три цивільні працівники ЗСУ (16 квітня27 травня і 15 жовтня), військовослужбовець, полковник медслужби Іван Гайда – начальник Львівського військового госпіталю (помер 18 червня); ще один військовослужбовець, що помер 17 жовтня;
  • два в Івано-Франківській області – цивільний працівник (8 квітня) та військовослужбовець (16 вересня);
  • три в Київській області – цивільний працівник (14 вересня) та державна службовиця (17 вересня), військовослужбовець (18 жовтня);
  • один у Чернівецькій області – цивільний працівник  (30 травня);
  • один у Житомирській області – цивільний працівник (8 серпня);
  • один у Хмельницькій області – цивільний працівник (19 вересня).
  • один у Запорізькій області – цивільний працівник ЗСУ (6 жовтня).

Як інформувала “Новинарня“, 18 жовтня в Україні лабораторно підтвердили 4 766 нових випадків коронавірусної хвороби. При цьому, за результатами повторних лабораторних досліджень, за добу одужали 1 112 осіб. Від ускладнень померли 66 людей.

Читайте також:
ЗСУ не показують число хворих на коронавірус у зоні ООС, але “статистика мінімальна”, – Командування Медсил

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.