У Збройних силах – 19-та смерть від коронавірусу

 

У Збройних силах України внаслідок захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, померла 19-та людина.

Про це інформує пресцентр Командування Медичних сил ЗСУ у ранковому зведенні в п’ятницю, 6 листопада.

“Працівник ЗС України з Хмельницької області перебував на амбулаторному лікуванні, за місцем проживання з приводу гострої респіраторної хвороби COVID-19, ускладненої лівобічною нижньодолевою вірусною пневмонією. Позитивний ПЛР-тест від 5 жовтня. 28.10.2020 після погіршення самопочуття звернувся до Хмельницького військового госпіталю, 30.10.2020 року було отримано позитивний результат ПЛР. тесту на COVID-19. 31.10.2020 року у пацієнта почали наростали явища дихальної недостатності, стан здоров’я пацієнта значно погіршився та почалась інтенсивна терапія, яка, на жаль, не дала позитивного результату”, – йдеться в повідомленні.

Командування Медсил традиційно зазначає, що працівник ЗС “за наявної інформації мав хронічні супутні захворювання”, та висловлює співчуття близьким та рідним покійного.

Сьогодні в Збройних силах України на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 2 030 осіб.

За минулу добу зареєстрували 148 нових випадків захворювання на COVID-19.

Всього за час епідемії у війську одужали 4 456 особи (+53 за добу), летальних випадків – 19.

Таким чином, за підрахунками “Новинарні“, за весь час епідемії в Збройних силах виявили 6 505 випадків коронавірусної хвороби (сума активних випадків, одужалих і померлих).

Із нових виявлених хворих у закладах охорони здоров’я перебуває 23 особи: Національний військово-медичний клінічний центр “ГВКГ”, Військово-медичний клінічний центр Південного регіону та Запорізький військовий госпіталь – по двоє військовослужбовців, Черкаський військовий госпіталь – восьмеро військовослужбовців, Військово-медичний клінічний центр Північного регіону та 65 військовий мобільний госпіталь – по троє військовослужбовців, Мукачівський військовий госпіталь та 59 військовий мобільний госпіталь – по одному військовослужбовцю, Одеська міська лікарня – один військовослужбовець.
Стан здоров’я пацієнтів задовільний, отримують необхідне лікування.

Вдома під наглядом медичної служби перебуває 125 осіб: Київська область – 46 військовослужбовців та дев’ятеро працівників ЗС України, Одеська та Житомирська області – по 16 військовослужбовців, Вінницька область – семеро військовослужбовців та один працівник ЗС України, Львівська область – п’ятеро військовослужбовців, Харківська та Закарпатська області – по троє військовослужбовців, Донецька, Миколаївська та Хмельницька області – по двоє військовослужбовців, Чернігівська область – двоє військовослужбовця та один працівник ЗС України, Дніпропетровська, Чернівецька та Полтавська області – по одному військовослужбовцю та по одному працівнику ЗС України, Запорізька, Івано-Франківська, Херсонська та Рівненська області – по одному військовослужбовцю. Стан здоров’я пацієнтів задовільний, спостерігається легкий перебіг захворювання.

На ізоляції (самоізоляції) перебуває 406 осіб.

За даними “Новинарні“, 19 летальних випадків від коронавірусу в Збройних силах – це:

  • шість у Львівській області – чотири цивільні працівники ЗСУ (16 квітня27 травня, 15 жовтня, 28 жовтня), військовослужбовець, полковник медслужби Іван Гайда – начальник Львівського військового госпіталю (помер 18 червня); ще один військовослужбовець, що помер 17 жовтня;
  • три в Київській області – цивільний працівник (14 вересня) та державна службовиця (17 вересня), а також військовослужбовець (18 жовтня);
  • два в Івано-Франківській області – цивільний працівник (8 квітня) та військовослужбовець (16 вересня);
  • один у Чернівецькій області – цивільний працівник  (30 травня);
  • один у Житомирській області – цивільний працівник (8 серпня);
  • два у Хмельницькій області – два цивільних працівники (19 вересня) та (6 листопада);
  • один у Запорізькій області – цивільний працівник ЗСУ (6 жовтня);
  • один у Києві (30 жовтня);
  • один в Одеській області – цивільний працівник ЗСУ (31 жовтня).
  • один у Дніпропетровській області – цивільний працівник ЗСУ (4 листопада).

Читайте також:
В Україні фіксують нові рекорди смертей та одужань від COVID-19. Кількість активних випадків зменшилася

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.