На Київщині від наслідків коронавірусу помер військовий

 

У Збройних силах України внаслідок захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, померла 21-ша людина.

Про це інформує пресцентр Командування Медичних сил ЗСУ в зведенні у п’ятницю, 13 листопада.

“Військовослужбовець на Київщині захворів гостро, з 19 вересня перебував на стаціонарному лікуванні у Національному військово-медичному клінічному центрі “ГВКГ” через гостру респіраторну хворобу COVID-19, у нього була негоспітальна двобічна полісегментарна пневмонія. Позитивний ПЛР-тест отримав 16 вересня. Незважаючи на проведену терапію, стан пацієнта погіршувався, 23 вересня почали наростати явища дихальної недостатності, у зв’язку з чим хворий був переведений до реанімаційного відділення. 10 листопада стан здоров’я пацієнта різко погіршився, внаслідок швидкої наростаючої поліорганної недостатності, почалась інтенсивна терапія, яка на жаль не дала позитивного результату”, – йдеться в повідомленні.

Командування Медсил висловлює співчуття близьким та рідним покійного.

Станом на ранок в Збройних силах України на COVID-19 хворіють 2379 осіб.

Таким чином, за добу число активних випадків коронавірусної хвороби в армії збільшилося на 53.

Всього за час епідемії у війську одужало 5 168 людей (+132 за добу), летальних випадків – 21.

За минулу добу зареєстровано 185 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Таким чином, за підрахунками “Новинарні“, за весь час епідемії в Збройних силах виявили 7 567 випадків коронавірусної хвороби (сума активних випадків, одужалих і померлих).

Із нових виявлених хворих у закладах охорони здоров’я перебуває 30 осіб: Національний військово-медичний клінічний центр “ГВКГ” – один військовослужбовець, Черкаський військовий госпіталь – вісім армійців, Житомирський військовий госпіталь – п’ять військових, ВМКЦ Південного та Західного регіонів, Маріупольський та Чернігівський військові госпіталі – по два військовослужбовці, ВМКЦ Північного регіону, 65-ий та 66-ий військові мобільні госпіталі, Хмельницький та Деснянський військові госпіталі, Запорізька та Миколаївська інфекційні лікарні – по одному військовослужбовцю, Чернівецький військовий госпіталь – один працівник ЗСУ. Стан здоров’я пацієнтів задовільний.

Вдома під наглядом медслужби перебуває 155 осіб: на Київщині – 39 військових і чотири працівники ЗСУ, на Житомирщині – 24 військовослужбовці та два працівники ЗСУ, на Волині – 14 армійців, на Одещині – 12 армійців та три працівники ЗСУ, на Львівщині – дев’ять військовослужбовців і шість працівників ЗСУ, на Хмельниччині – вісім армійців, на Дніпропетровщині та Прикарпатті – по шість військових, на Харківщині – п’ять військовослужбовців і один працівник ЗСУ, на Запоріжжі – три армійці, у Черкаській, Чернігівській та Чернівецькій областях – по два військових, на Рівненщині – один військовослужбовець та один працівник ЗСУ, на Вінниччині – три працівники ЗСУ, на Сумщині та Тернопільщині – по дному працівникові ЗСУ. У всіх пацієнтів спостерігають легкий перебіг захворювання.

За даними “Новинарні“, 21 летальний випадок від наслідкв коронавірусу в Збройних силах – це:

  • шість у Львівській області – чотири цивільні працівники ЗСУ (16 квітня27 травня, 15 жовтня, 28 жовтня), військовослужбовець, полковник медслужби Іван Гайда – начальник Львівського військового госпіталю (помер 18 червня); ще один військовослужбовець, що помер 17 жовтня;
  • чотири в Київській області – цивільний працівник (14 вересня) та державна службовиця (17 вересня), а також два військовослужбовці (18 жовтня та 12 листопада);
  • два в Івано-Франківській області – цивільний працівник (8 квітня) та військовослужбовець (16 вересня);
  • один у Чернівецькій області – цивільний працівник  (30 травня);
  • один у Житомирській області – цивільний працівник (8 серпня);
  • два у Хмельницькій області – два цивільних працівники (19 вересня) та (6 листопада);
  • один у Запорізькій області – цивільний працівник ЗСУ (6 жовтня);
  • один у Києві (30 жовтня);
  • два в Одеській області – цивільні працівники ЗСУ (31 жовтня та 11 листопада).
  • один у Дніпропетровській області – цивільний працівник ЗСУ (4 листопада).

Читайте також:
COVID-19 в Україні: другу добу поспіль фіксують понад 11 тис. нових інфікувань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна