В Одесі від наслідків коронавірусу помер працівник ЗСУ

 

У Збройних силах України внаслідок захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, померла 20-та людина.

Про це інформує пресцентр Командування Медичних сил ЗСУ у ранковому зведенні у середу, 11 листопада.

“Працівник ЗС України перебував на стаціонарному лікуванні у відділенні реанімації для інфекційних хворих “Лікарні водників” в Одесі через гостру респіраторну хворобу COVID-19, ускладнену двобічною полісегментарною пневмонією. ПЛР-тест від 6 листопада 2020 року був позитивний. 10 листопада стан здоров’я пацієнта різко погіршився, внаслідок швидкої наростаючої поліорганної недостатності почалась інтенсивна терапія, яка, на жаль, не дала позитивного результату”, – йдеться в повідомленні.

Командування Медсил традиційно зазначає, що працівник ЗС “за наявної інформації мав хронічні супутні захворювання”, та висловлює співчуття близьким та рідним покійного.

Сьогодні в Збройних силах України на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 2 258 осіб.

Таким чином, за добу число активних випадків коронавірусної хвороби в армії зменшилося на 23.

Всього за час епідемії у війську одужало 4 905 осіб (+93 за добу), летальних випадків – 20.

За минулу добу зареєстровано 117 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Таким чином, за підрахунками “Новинарні“, за весь час епідемії в Збройних силах виявили 7 183 випадки коронавірусної хвороби (сума активних випадків, одужалих і померлих).

Із нових виявлених хворих у закладах охорони здоров’я перебуває 20 осіб: Миколаївський військовий госпіталь – п’ять військовослужбовців, ВМКЦ Південного та Північного регіону – по чотири армійці, 66-ий військовий мобільний госпіталь – два військових, ВМКЦ Східного регіону, Хмельницький військовий госпіталь, 59-ий військовий мобільний госпіталь та Попасненська лікарня – по одному військовослужбовцю, Кіровоградська міська лікарня – один працівник ЗС України. Стан здоров’я пацієнтів задовільний.

Вдома під наглядом медслужби перебуває 97 осіб: Одеська область – 19 військовослужбовців та два працівники ЗСУ, Київська область – сім військових і шість працівників ЗСУ, Львівська область – одинадцять військовослужбовців та чотири працівники ЗСУ, Вінницька область – десять військовослужбовців та один працівник ЗСУ, Рівненська область – п’ять військовослужбовців, Дніпропетровська область – два армійці, Харківська область – три військовослужбовці та один працівник ЗСУ,  Миколаївська та Івано-Франківська області – по чотири військових, Запорізька, Хмельницька та Донецька області – по три армійці, Житомирська та Тернопільська області – по два військовослужбовці та по одному працівникові ЗСУ, Чернігівська, Чернівецька та Кіровоградська області – по одному військовому. У всіх пацієнтів спостерігають легкий перебіг захворювання.

На ізоляції (самоізоляції) перебуває 470 осіб.

За даними “Новинарні“, 20 летальних випадків від коронавірусу в Збройних силах – це:

  • шість у Львівській області – чотири цивільні працівники ЗСУ (16 квітня27 травня, 15 жовтня, 28 жовтня), військовослужбовець, полковник медслужби Іван Гайда – начальник Львівського військового госпіталю (помер 18 червня); ще один військовослужбовець, що помер 17 жовтня;
  • три в Київській області – цивільний працівник (14 вересня) та державна службовиця (17 вересня), а також військовослужбовець (18 жовтня);
  • два в Івано-Франківській області – цивільний працівник (8 квітня) та військовослужбовець (16 вересня);
  • один у Чернівецькій області – цивільний працівник  (30 травня);
  • один у Житомирській області – цивільний працівник (8 серпня);
  • два у Хмельницькій області – два цивільних працівники (19 вересня) та (6 листопада);
  • один у Запорізькій області – цивільний працівник ЗСУ (6 жовтня);
  • один у Києві (30 жовтня);
  • два в Одеській області – цивільні працівники ЗСУ (31 жовтня та 11 листопада).
  • один у Дніпропетровській області – цивільний працівник ЗСУ (4 листопада).

Читайте також:
COVID-19 в Україні: другу добу поспіль діагностують понад 10 000 нових інфікувань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.