В АРМА передали майно ліквідованого депутата-зрадника Ковальова на понад ₴3 млн

В управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, передали майно народного депутата Олексія Ковальова, якого підозрюють в державній зраді та пособництві російському агресору.

Про це в середу, 7 вересня, інформує пресслужба офісу генерального прокурора.

За клопотанням прокурорів ОГП в управління АРМА передали майно орієнтовною вартістю понад 3 млн грн.

Мова про частки корпоративних прав двох підприємств та легковий автомобіль BMW X6, які належать народному депутату, підозрюваному у державній зраді та пособництві державі-агресору.

За даними слідства, з 12 березня народний депутат України постійно перебував на тимчасово захопленій території Херсонської області.

Він публічно висловлював підтримку дій і рішень представників псевдовлади РФ з інтеграції тимчасово захоплених територій області в Росію.

Раніше слідчим суддею вже був накладений арешт – в управління АРМА передали майно і корпоративні права медійних підприємств “4 каналу”, який є власністю народного депутата, а також грошові кошти, розміщені на банківських рахунках на загальну суму майже 15 млн грн.

У квітні 2022 року працівники Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження відносно народного депутата, який після повномасштабного вторгнення російської федерації перебуває на тимчасово захопленій території Херсонської області та допомагає російським військам. У ході розслідування встановлено, що на початку липня цього року Олексій Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному “уряді Херсонської області”.

На початку липня за матеріалами ДБР суд арештував майно депутата. Зокрема були арештовані частки фігуранта в статутних капіталах трьох юридичних осіб, а також його банківські рахунки. У тому числі арештовано майно ТОВ “ТРК “Інтеррадіо” – український інформаційно-розважальний телеканал “4 канал”, власником якого є Ковальов.

15 липня суд обрав Ковальову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Він оголошений в розшук.

Депутат підозрюється у державній зраді в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України) та пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України), за що передбачено покарання до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 29 серпня Слідчий комітет Російської Федерації повідомив, що розслідує вбивство колаборанта, народного депутата України Олексія Ковальова.

Передісторія

Наприкінці грудня 2021 року стало відомо, що депутат-мажоритарник зі “Слуги народу”, колишній директор ПП “ЛК-АГРО” Олексій Ковальова нібито купив телевізійний “4 канал”. Цей телеканал змінив редакційну політику і почав активно підтримувати президента Зеленського.

На початку квітня 2022 року нардеп Ковальов повідомив, що перебуває в місті Гола Пристань (окупована територія Херсонщини), щоб “працювати у своєму окрузі”. Згодом він заявив, що “Росія тут серйозно і назавжди”. ДБР відкрило кримінальне провадження відносно нього за колаборантство.
3 травня Ковальова виключили з фракції “Слуга народу”.

22 червня в мережі вперше повідомили про ліквідацію нардепа-колаборанта. Того ж дня начальник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов підтвердив, що автомобіль Ковальова було підірвано в Херсонській області. Однак колаборант вижив. 30 червня в інтерв’ю російським пропагандистам Ковальов із лікарні заявив, що пережив замах.

За даними ДБР, на початку липня Ковальов обійняв посаду “заступника голови” у незаконно створеному окупантами “уряді Херсонської області”. Згодом він називався також “міністром сільського господарства”.

6 липня генпрокурор повідомила Ковальову про підозру в державній зраді. Його оголошено в розшук. Суд арештував майно Ковальова, воно перейшло в управління АРМА.

3 серпня ДБР прийшло з обшуками на телеканал депутата-зрадника.

28 серпня стало відомо про вбивство Ковальова за місцем його проживання в Голій Пристані.

Депутат облради Сергій Хлань уточнив, що його співмешканка була вбита швайкою.

Читайте також:
Заступниці голови створеної окупантами “Херсонської ВЦА” Катерині Губарєвій оголосили підозру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна