“Росія тут серйозно і назавжди”: обраний від “Слуги народу” нардеп Ковальов підтримав окупантів на Херсонщині

На тимчасово окупованій території Херсонської області народний депутат України Олексій Ковальов, обраний до ВР від партії “Слуга народу”, імовірно, перейшов на бік загарбників. На його сторінці в фейсбуці з’явилося повідомлення про те, що Ковальов відвідав “дуже важливий для нього захід” – зустріч першого заступника керівника адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка “з фермерами Херсонщини”.

Про це сказано в дописі у ФБ Ковальова в середу, 8 червня.

“Все, що так турбує будь-якого агровиробника Херсонської області:
– що робити з реалізацією зернових та технічних культур урожаю 2021 року
– що з урожаєм 2022 року?
– кому і як продавати, які ринкові, державні та інші механізми будуть задіяні?
Усі питання було обговорено максимально детально”, – написав Ковальов.

“По-перше, було заявлено, що Росія тут всерйоз і назавжди! Планується повномасштабна інтеграція аграріїв Херсонщини до економічної моделі Росії. Застосовуватимуться всі інструменти підтримки виробників аграрної продукції, які діють на території РФ”, – йдеться в дописі.

Крім того, Ковальов зазначив, що на зустрічі “обговорювали статус Херсонської області”, і висловився за найтіснішу інтеграцію з Росією.

Реакція

Допис Ковальова 8 червня викликав різку реакцію серед колег та користувачів соцмереж.

“Алєксєй, “всерйоз і надовго” – це опис того, як ви сядете за ґрати, коли Україна відновить контроль над Херсонщиною. У той час, коли десятки тисяч хоробрих херсонців ціною свого здоров’я і подекуди життів чинять опір окупантам, ви, людина, яку обрали народним депутатом, стелитесь перед загарбником.

Вас обрали захищати інтереси народу України. І цей народ, народ Вашого регіону – можемо звузити рамку – чітко заявляє, що Херсонщина – є і має залишатися Україною. І ви замість того, щоб захищати інтереси свого народу робите що? Захищаєте агро бізнес своїх батьків від рейдерства кац**ських окупантів?”, – написала у фейсбуці народна депутатка від “Голосу” Соломія Бобровська.

“Цікаво, а ось це зізнання народного депутата Олексія Ковальова що «Росія нас слишіт і панімаєт» тягне на підозру в держзраді чи колабораціонізмі? Нє? Фу! Нічого немає огиднішого за зрадників під час війни”, – наголосила народна депутатка від “Європейської солідарності” Вікторія Сюмар.

“Як така тупорила істота з нулем стратегічного мислення могла побудувати якийсь аграрний бізнес і стати нардепом? Отримати повний бан у розвиненому світі (персональні санкції ЄС та США будуть, гарантовано), стати мішенню для українських спецслужб та ініціативних патріотів і все це заради якихось аграрних активів на Херсонщині, які в окупації не мають жодного правового захисту, а після деокупації гарантовано будуть вилучені”, – зазначає старший економіст Центру економічних стратегій Юрій Гайдай.

Ковальову та його колегам нагадали також про те, що він в інтересах влади купував “4-й канал”.

“Боюсь спитати, де там наша совість нації Мар‘яна Безугла. Записалась у ССО з Бакановим і йдуть пішки за Ковальовим? Це той депутат, який ще кілька місяців купував президенту “4 канал”. Можна поцікавитись, як ця консерва співпрацювала з Банковою і хто нам наступний розкаже про важность пасевной пад русскім флагам”, – прокоментувала журналістка Тетяна Ніколаєнко.

А журналіст Юрій Бутусов заявив, що Ковальов був членом групи “наближеного до родини президента контрабандиста”,

“Тепер після цих зрадницьких заяв СБУ має повідомити, що зроблено для розслідування? Хто саме погодив призначення Ковальова депутатом “Слуги народу” на мажоритарний округ? Чи були у нього зв’язки у вищих ешелонах влади? З ким? Нема відповідей.

Хоча за неофіційними даними у керівництві партії “Слуга народу” на мажоритарний округ Ковальова висунули куратори виборчих списків на виборах у партії Сергій Трофімов та віцеспікер Олександр Корнієнко. Погодив кандидатуру Ковальова безпосередньо президент Володимир Зеленський.

Ковальов у Раді був членом неформальної «групи Павліка» – відомого та наближеного до родини президента контрабандиста, пори якого РНБО ніяких санкцій чомусь досі не запроваджено, а офіс Павлюка, як неодноразово показували журналісти, знаходиться у одному дворі з офісом президента.

Всі ми розуміємо, що включили Ковальова на мажоритарку не просо так – а хтось дещо вагоме за це отримав. І хтось за це тепер має понести відповідальність.

Чекаємо, коли влада оприлюднить результати розслідування, або надасть відповіді на запити щодо розслідування справи Ковальова”, – наголосив Юрій Бутусов.

Хто такий Олексій Ковальов

Олексій Ковальов був обраний до парламенту від “Слуги народу” в мажоритарному окрузі №186 на Херсонщині (м. Гола Пристань, Голопристанський, Каланчацький, Олешківський, Скадовський райони, частина Чаплинського району). На час виборів – директор ПП “ЛК-АГРО”.

Член Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики. Голова підкомітету з питань акцизного податку та законодавчого регулювання ринку спирту, алкоголю і тютюну.

У жовтні 2019-го був одним із підозрюваних в отриманні 30 тисяч доларів за непідтримку в комітеті законопроєкту про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об’єктів нерухомості.

У листопаді 2021 року Ковальов потрапив у ДТП на авто, якого не було в його декларації.

У грудні 2021 року Ковальов купив “4-й канал” у колишнього нардепа Дмитра Добродомова, а опісля задекларував його як подарунок від батьків.

Після окупації області росіянами “слуга народу” Олексій Ковальов залишився на території Херсонської області.

Наприкінці квітня 2022 року партія “Слуга народу” призупинила членство нардепа Олексія Ковальова у своїй фракції через підозру в державній зраді. Владна політична сила закликала правоохоронців розслідувати, чи став він на бік Росії у Херсонській області.

Читайте також:
Херсонщина: чому все пішло не так. Прем’єра YouTube “Новинарні”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.