“Слуга народу” призупинила членство нардепа Ковальова у фракції, бо він в окупації

Партія “Слуга народу” призупинила членство народного депутата Олексія Ковальова у своїй фракції через підозру в державній зраді і просить правоохоронців розслідувати, чи став він на бік Росії у Херсонській області.

Про це йдеться у спільній заяві політичної партії “Слуга народу” та фракції “Слуга народу” у Верховній Раді України.

“Олексій Ковальов, народний депутат України, обраний у виборчому окрузі 186 (Херсонська область), в даний момент перебуває на тимчасово захопленій території. Судячи з його інтерв’ю медіа, перебуває цілком добровільно. Він спілкується із російськими військовими, які не вчиняють по відношенню до нього жодних дій. Він не бере участь у національному спротиві російській агресії та окупації. Він, за його ж словами, здійснює на тимчасово захопленій території діяльність із надання гуманітарної допомоги”, – йдеться в повідомленні.

“Крім того, він не відвідує пленарні засідання Верховної Ради України, не бере участь у голосуваннях за важливі в умовах воєнного стану законопроекти. Адекватних пояснень щодо свого поточного статусу, поведінки і заяв депутат Ковальов керівництву фракції не надав. Поведінка Олексія Ковальова та випадки його спілкування із окупаційними військами викликають підозру у здійсненні ним державної зради. Адже під час повномасштабного вторгнення Росії на тимчасово захоплених територіях (у тому числі в Херсонській області) окупаційні війська викрадають діючих та колишніх очільників органів місцевого самоврядування, педагогів, митців, керівників підприємств, проводять примусову мобілізацію чоловіків до окупаційних військ. З іншого боку, члени нашої партії, місцеві депутати, обрані від партії, організують мітинги проти окупації, на підтримку спротиву України, ризикуючи власним життям та свободою. На цьому тлі поведінка Ковальова є несумісною ані зі званням народного депутата України, ані тим більше – з членством у фракції “Слуга народу”, – йдеться в повідомленні.

Відтак, політична партія “Слуга народу” та фракція партії “Слуга народу” у Верховній Раді України ухвалили спільне рішення щодо призупинення членства Олексія Ковальова у фракції.

Також вони закликали генерального прокурора Ірину Венедіктову та голову Служби безпеки України Івана Баканова порушити кримінальну справу, в рамках якої “ретельно та всебічно розслідувати” всі факти та обставини перебування Ковальова на тимчасово захопленій території та його спілкування із окупаційними військами.

“За висновками слідства партія та фракція ухвалять політичні рішення щодо цього депутата”, – сказано в заяві, яку підписали голова партії  “Слуга народу” Олена Шуляк та перший заступник голови фракції Андрій Мотовиловець.

7 квітня Олексій Ковальов повідомив у Facebook:

“Я і моя родина нікуди не виїхали, ми знаходимося на території тимчасово окупованої Херсонщини. Живемо і працюємо за законами України, волонтеримо, робимо все можливе. Деталі розповідатиму після перемоги”.

Ковальов визнає, що перебуває на тимчасово окупованій території, пише українською мовою.

Проте заперечує інформацію влади: 22 квітня він писав, що “Генштаб (ЗСУ) взагалі далекий від реалій, які відбуваються на Херсонщині:”, що “мобілізація  та “референдум” – це просто фейк”.

Ковальов регулярно демонструє, як допомагає своїй області. 28 квітня він написав, що привіз продукти соціально незахищеним верствам населення села Залізний Порт.

Читайте також:
Нардеп від “Слуги народу” Ковальов купив собі телеканал, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна