Джерела повідомляють про ймовірну смерть нардепа-колаборанта Ковальова на Херсонщині

На окупованій території Херсонщини ймовірно вбили колаборанта, колишнього народного депутата від “Слуги народу” Олексія Ковальова.

Про це пізно ввечері 28 серпня повідомляють як анонімні телеграм-канали, так і посадовці й джерела, близькі до офіційних.

Депутат облради Сергій Хлань написав у телеграмі: “З’явилась інформація, що у Залізному Порту вбито екснардепа зрадника Олексія Ковальова. Дані потребують уточнення, але цікаво, що про смерть свого “міністра” повідомляли і пропагандистські ЗМІ, хоча одразу видалили”.

Джерело “Української правди” в “Слузі народу” підтвердило інформацію про смерть Ковальова: “Так, правда”.

Джерела херсонського сайту “Мост” у правоохоронних органах теж опосередковано підтвердили інформацію про смерть Ковальова. Однак видання зазначає, що джерела обережні з твердженнями, оскільки є вірогідність інсценування.

Різні ЗМІ розходяться у способі, в який був убитий Ковальов.

Окупаційна адміністрація називає Ковальова “заступником глави уряду Херсонської області з питань сільського господарства”.

Передісторія

Наприкінці грудня 2021 року стало відомо, що депутат-мажоритарник зі “Слуги народу”, колишній директор ПП “ЛК-АГРО” Олексій Ковальова нібито купив телевізійний “4 канал”. Цей телеканал змінив редакційну політику і почав активно підтримувати президента Зеленського.

На початку квітня 2022 року нардеп Ковальов повідомив, що перебуває в місті Гола Пристань (окупована територія Херсонщини), щоб “працювати у своєму окрузі”. Згодом він заявив, що “Росія тут серйозно і назавжди”. ДБР відкрило кримінальне провадження відносно нього за колаборантство.
3 травня Ковальова виключили з фракції “Слуга народу”.

22 червня в мережі вперше повідомили про ліквідацію нардепа-колаборанта. Того ж дня начальник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов підтвердив, що автомобіль Ковальова було підірвано в Херсонській області. Однак колаборант вижив. 30 червня в інтерв’ю російським пропагандистам Ковальов із лікарні заявив, що пережив замах.

За даними ДБР, на початку липня Ковальов обійняв посаду “заступника голови” у незаконно створеному окупантами “уряді Херсонської області”. Згодом він називався також “міністром сільського господарства”.

6 липня генпрокурор повідомила Ковальову про підозру в державній зраді. Його оголошено в розшук. Суд арештував майно Ковальова, воно перейшло в управління АРМА.

3 серпня ДБР прийшло з обшуками на телеканал депутата-зрадника.

Читайте також:
Повішений у Михайлівці: на Запоріжжі ліквідували третього колаборанта за чотири дні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна