У Києві відновили 70% енергообладнання, пошкодженого через удари РФ

У Києві вдалося відновити понад 1000 одиниць енергообладнання, пошкоджених через російські обстріли. Це 70% від того, що вдалося уразити окупантам.

Про це заявив заступник голови Київської міської військової адміністрації Петро Пантелеєв у четвер, 25 квітня.

За його словами, відновлювальні роботи не припиняються і є для міської влади пріоритетними. У межах підготовки до опалювального сезону влада запланувала комплекс заходів, які дозволять повернути ще більші обсяги втраченої енергопотужності.

«Також розпочинаються необхідні для підготовчого періоду гідравлічні випробування мереж. На жаль, цей процес супроводжується необхідністю припинити постачання гарячої води мережами на певний період. Але саме такі випробування дозволяють виявити аварійні ділянки трубопроводів і замінити їх», — розповів Пантелеєв.

Посадовець також підкреслив, що попри постійні ракетні атаки ворога на об’єкти енергетичної інфраструктури, попередній опалювальний сезон пройшов досить стабільно.

Це сталося, зокрема, завдяки системній підготовці минулого року, а саме — повноцінному проведенню гідравлічних випробувань і ретельній діагностиці трубопроводів. Завдяки таким заходам рівень аварійності під час цього опалювального сезону знизився на 15%, підсумував Пантєлєв.

Читайте також:
Увечері застосують обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна