“Як би нам не було важко, ми знаємо, що після найтемнішої ночі приходить день”: Сирський, Умєров і Олещук звернулися до українців у Великдень

З Великоднем християн східного обряду привітали головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, міністр оборони України Рустем Умєров і командувач Сухопутних військ ЗСУ Микола Олещук.

Відповідні звернення вони виклали на своїй офіційних сторінках у соцмережах.

Сирський насамперед привітав з Великоднем усіх українських воїнів.

“У цей радісний, світлий день вітаю Вас із найбільшим християнським святом – Воскресінням Христовим! Хочу насамперед привітати зі святом Воскресіння Христового всіх українських військовослужбовців, які нині не можуть розділити радість цього святкового дня зі своєю родиною, бо нині вони воюють з ворогом на передовій. Особливі мої слова подяки та підтримки українським захисникам і захисницям, які у цей святковий день бережуть спокій всієї України.
Цього дня бажаю усім українським воїнам міцного здоров’я, стійкості, сили та мужності. Нехай Воскреслий Господь, який переміг смерть, дає нам сили для перемоги над ворогом та утверджує нас у боротьбі добра над злом!”, — зазначив він.

Також він зазначив, що після кровопролитної війни обов’язково буде перемога України.

“Як би нам не було важко, але ми знаємо, що після найтемнішої ночі — приходить день. Ми знаємо, що після Христових страждань і смерті буде Воскресіння Христове! Ми знаємо, що після цієї підступної кровожерливої російської агресії настане наша Українська Перемога!”, — наголосив головнокомандувач ЗСУ.

Також він звернувся до всіх українців з проханням помолитися в цей день за наших воїнів:

“Коли цього святкового дня ви прийдете до храмів, згадайте у своїх молитвах кожного українського воїна, який у ці хвилини ціною свого здоров’я і життя відбиває атаки російських загарбників і зберігає ваш спокій.

Цього дня згадайте про кожного, хто зараз на бойовому чергуванні і подякуйте їм за захист України.

Не забувайте і запросіть за родинний великодній стіл кожного українського ветерана —  захисника і захисницю, які втратили своє здоров’я у боротьбі з російськими окупантами. Не залишайте їх самотніми, не залишайте їх забутими. Пам’ятайте про їх героїзм та мужність!
Закликаю не забувати кожного українського героя, який у боротьбі за свободу і незалежність України віддав найцінніше — своє життя! Пам’ятайте їх у своїх великодніх молитвах, бо саме завдяки їм — ми можемо святкувати Великдень у незалежній Україні. Вічна слава і вічна пам’ять!

Воскреслий Христос — переможець поруч з українським народом!
Христос Воскрес!
Воістину Воскрес!”

Рустем Умєров у великодньому привітанні побажав усім відваги, міцного здоров’я, а також висловив віру в перемогу.

“Вітаю християн східного обряду, і зокрема всіх причетних до Сил оборони нашої країни, з Великоднем! У ці світлі святкові дні бажаю всім відваги та міцного здоровʼя! Нехай спокій та добробут осяють ваші домівки, а віра у Перемогу надає сил та наснаги! Всіх благ вам і вашим родинам! Успіхів у службі та найскорішої Перемоги!”, — написав він у Facebook.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Микола Олещук у привітанні зазначив, що Україна обов’язково переможе агресора потужною зброєю, силою українського духу та з Божою поміччю.

“Усіх наших воїнів, увесь наш народ вітаю із Великоднем – найважливішим релігійним святом християн всього світу. Для нас, українців, свято Воскресіння Христового зараз має особливе значення, адже воно символізує перемогу життя над смертю, святості – над гріхом. Наша волелюбність, наші культурні та духовні цінності не мають нічого спільного із супостатом. Ми обов’язково переможемо агресора потужною зброєю, силою українського духу та з Божою поміччю! Христос Воскрес!”, – написав він у Telegram.

Читайте також:
“У Бога на плечі – шеврон з українським прапором: з таким союзником життя точно переможе”: Зеленський привітав українців з Великоднем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна