Біля ТЦК на Закарпатті відбулася стрілянина: група людей намагалася “визволити” свого односельця. ВІДЕО. ДОПОВНЕНО

доповнено

У місті Виноградів Закарпатської області стався конфлікт між місцевими жителями та співробітниками ТЦК та СП, у результаті якого останні були змушені зробити попереджувальні постріли в повітря.

Про конфлікт повідомив місцевий журналіст Віталій Глагола у Telegram, а згодом прокоментували в пресслужбі поліції Закарпатської області.

Конфлікт стався ввечері в п’ятницю, 3 травня.

Як повідомив Глагола, група ромів з села Онок Берегівського району заблокувала виїзд з місцевого територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК). За їхніми словами, таким чином вони протестували проти того, що співробітники ТЦК хотіли мобілізувати їхнього односельця, якого вранці зупинили на місцевому базарі. Як стверджують роми, чоловік хворий і не може бути мобілізований.

На знак протесту вони приносили до будівлі ТЦК шини та підвозили пошкоджені авто. А згодом біля будівлі пролунали постріли.

Як розповіли в поліції, біля входу на територію Виноградівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки зібралася група людей, орієнтовно 10 осіб, які “порушували публічний порядок та вчиняли хуліганські дії”.

Коли учасники конфлікту намагалися силою відчинити вхідні ворота, співробітники ТЦК та СП здійснили попереджувальні постріли у повітря.

“На місці події забезпечували публічний порядок кілька екіпажів поліції. Ніхто з присутніх внаслідок хуліганських дій не постраждав. Наразі конфлікт з даного приводу вичерпано”, — додали в поліції.

Слідчі кваліфікували такі дії за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство). Тривають процесуальні заходи, діям кожного з учасників правоохоронці нададуть правову оцінку. Винним у вчиненні хуліганства загрожує увʼязнення терміном до 7 років.

Як згодом повідомили в Закарпатському ОТЦК та СП, військовозобов’язаний ромської національності Василь Іванович Лакатош, через якого власне і “штурмували” 1-й відділ Берегівського РТЦК та СП, перебував там з метою уточнення військово-облікових даних.

“Згодом біля адміністративної будівлі ТЦК та СП зібрався натовп громадян України ромської національності, які почали вчиняти хуліганські дії і спроби проникнення на територію військового об’єкту. Було викликано Національну поліцію. Правовою оцінкою інциденту займаються правоохоронні органи”, — додали в Закарпатському ОТЦК та СП.

Читайте також:
На Буковині напали на співробітника ТЦК: він відкрив вогонь. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна