“Розповів про користь від ATACMS”: Зеленський переговорив із Джонсоном, лідерами республіканців і демократів

Президент України Володимир Зеленський відзвітував, що провів телефонні розмови зі спікером Палати представників Майком Джонсоном, лідером республіканців у Сенаті Мітчем Макконнеллом і лідером демократичної більшості в Сенаті Чаком Шумером.

Про це він повідомив у четвер, 25 квітня.

“Розповів співрозмовникам про ситуацію на полі бою, потребу в посиленні протиповітряного захисту, зокрема, системами Patriot і користь від далекобійних систем ATACMS”. – написав він у ФБ.

Зеленський також подякував спііврозмовникам “за справжню двопартійну підтримку та особисте лідерство в затвердженні закону про допомогу Україні”.

“Ми вдячні Президенту США Байдену та всьому американському народу за допомогу Україні”, – сказав президент України.

Контекст

Президент США Джо Байден 24 квітня підписав ухвалений Конгресом із великою затримкою пакет законів, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні, а також допомогу іншим союзникам США.

Ракета ATACMS. Фото: WHITE SANDS MISSILE RANGE PUBLIC AFFAIRS

Того ж дня Пентагон оголосив про надання нового пакету озброєнь і військової техніки для України на суму $1 млрд. Західні медіа пишуть, що в пакеті є далекобійні ракети ATACMS.

Раніше американські ЗМІ з посиланням на джерела стверджували, що Україна отримала ATACMS у межах попереднього пакета військової допомоги на 300 мільйонів доларів, оголошеного 12 березня, й уже щонайменше двічі застосувала їх по російських цілях у тимчасово окупованому Криму та Запорізькій області.

Читайте також:
Зеленський зреагував на пакет допомоги від США: “Будемо робити все, щоб компенсувати пів року, які минули в дебатах”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна