Боєприпаси для HIMARS, артилерійські снаряди та інше: Пентагон оголосив вміст нового пакета допомоги Україні

У новому пакеті військової допомоги США Україна отримає додаткові боєприпаси для HIMARS, артилерійські снаряди різних калібрів, зенітно-ракетне й протитанкове озброєння, а також засоби для технічного обслуговування.

Про це пізно ввечері за київським часом у вівторок, 12 березня, повідомив на пресбрифінгу речник міністерства оборони США генерал Патрік Райдер, передає “Укрінформ“.

“Цей пакет став 55-м траншем допомоги, який оцінюється в $300 мільйонів та включає можливості для підтримки термінових потреб України в артилерії, протитанковій обороні й ППО”, – зазначив речник Пентагону.

Водночас він наголосив, що хоч цей пакет і забезпечує термінові потреби ЗСУ, але “цього далеко недостатньо”. І єдиний спосіб задовольнити потреби України на полі бою – “щоб Конгрес швидко ухвалив законопроєкт із додатковим фінансуванням”.

Детальний вміст нового пакета допомоги, який став першим у 2024 році, опублікований на сайті Пентагону:

  • ракети для ПЗРК Stinger;
  • додаткові боєприпаси для HIMARS;
  • боєприпаси для артилерії калібру 155 мм, включаючи “касетні” (DPICM);
  • боєприпаси для артилерії калібру 105 мм;
  • протитанкові гранатомети AT-4;
  • додаткові боєприпаси для стрілецької зброї;
  • боєприпаси для розчищення загороджень;
  • запасні частини, обладнання для технічного обслуговування та інше допоміжне обладнання.

Як писала “Новинарня“, вдень 12 березня стало відомо, що завдяки “непередбачуваній економії” в уже укладених Пентагоном контрактах на заміщення переданої ЗСУ зброї у США з’явилася можливість передати Україні новий пакет військової допомоги, попри те, що голосування за великий пакет підтримки в Конгресі й досі заблоковане.

Читайте також:
Росія виробляє майже втричі більше артснарядів, ніж США і Європа для України, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна