США нарешті передають Україні пакет військової допомоги на $300 млн – як це стало можливо в умовах блокування

Сполучені Штати Америки виділяють Україні новий пакет безпекової допомоги на суму 300 мільйонів доларів – перший у 2024 році.

Про це на брифінгу заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє “Європейська правда” 14 березня.

“Сьогодні від імені президента Байдена я оголошую про пакет екстреної безпекової допомоги зі зброєю та обладнанням вартістю 300 мільйонів доларів, аби задовольнити деякі найбільш критичні потреби Україні”, – сказав він.

Кошти на безпекову допомогу з’явились через “непередбачувану економію” в уже укладених Пентагоном контрактах на заміщення переданої ЗСУ зброї. Тож цей пакет не вплине на американську безпеку, зазначив Салліван.

Нова військова американська допомога містить велику кількість артилерійських снарядів, снарядів GLMRS для систем HIMARS.

“Це допомога, якої Україна відчайдушно потребує для того, щоб тримати оборону від російських атак”, – наголосив радник Байдена.

Оголошення про американську військову допомогу Україні стане першим подібним кроком з грудня 2023 року. Воно відбудеться на тлі того, як виділення додаткових коштів Києву досі блокується республіканцями в Конгресі США.

Читайте також:
Республіканці розробляють власний пакет допомоги Україні, — NBC News

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна