У боях за Серебрянське лісництво загинув Андрій Плитус. Рік тому він вийшов з полону після боїв за “Азовсталь”

На території Серебрянського лісництва Луганської області загинув Андрій Плитус – військовослужбовець лише рік тому й рівно за рік до своєї загибелі вийшов з полону після оборони “Азовсталі”.

Про це у четвер, 9 травня, повідомила Пасічнянська територіальна громада Івано-Франківської області, звідки військовий був родом.

“Плитус Андрій Романович, загинув 06.05.2024 року. Андрій три місяці разом з побратимами тримав оборону на Азовсталі, після чого потрапив у полон та був звільнений з полону 06.05.2023 року“, – йдеться в повідомленні.

У російському полоні він також провів майже рівно рік.

Зазначається, що після звільнення з полону боєць знову повернувся на службу та став заступником командира батареї по роботі з особовим складом мінометної батареї 2-го батальйону спеціального призначення.

6 травня 2024 року під час виконання бойових завдань на території Серебрянського лісництва у районі населеного пункту Діброва, Сєверодонецького району Луганської області військовий загинув.

На момент повернення з полону Андрій був у званні сержанта.

Андрій Плитус 6 Андрій Плитус 5 Андрій Плитус 4 Андрій Плитус 3 Андрій Плитус 2 Андрій Плитус 1
<
>

Читайте також:
На війні загинув наймолодший захисник “Азовсталі”, звільнений з російського полону вінничанин Назарій Гринцевич “Грінка”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна