На війні загинув наймолодший захисник “Азовсталі”, звільнений з російського полону вінничанин Назарій Гринцевич “Грінка”

На фронті загинув наймолодший захисник “Азовсталі” – звільнений у вересні 2022-го з російського полону вінничанин Назарій Гринцевич з позивним “Грінка”.

Про це повідомили заступник командира бригади “Азов” майор Микита Надточій із позивним “Раз-два” та підрозділ “Контакт 12”, де Назарій був командиром взводу оптичних спостерігачів.

Назарій Гринцевич народився у Вінниці, 10 березня йому виповнився 21 рік. “Грінка” приєднався до “Азову” як тільки йому виповнилося 18. Разом з побратимами три місяці тримав оборону на “Азовсталі”, де отримав поранення. У полоні був чотири місяці. 21 вересня 2022 року воїна разом з 215 українськими військовополоненими звільнили з російського полону.

Після звільнення знову повернувся у військо. Назарій Гринцевич був командиром взводу оптичних спостерігачів у підрозділі “Контакт 12”.

“Вагу цієї втрати для кожного з нас і для України неможливо описати словами. “Грінка” – безстрашний учасник вуличної боротьби за Україну з малих років, згодом — азовець, який пройшов запеклі бої оточеного Маріуполя, отримав поранення, пройшов ворожий полон і повернувся в стрій. Своєю безграничною енергією і натхненням він вів за собою десятки та надихав тисячі людей. І його приклад вічно світитиме майбутнім поколінням. Найкращий друг. Лідер. Легенда. Помстимося”, – написали воїни з “Контакт 12”.

Нині невідомо, на якому саме напрямку він загинув. Дату, місце та час прощання з бійцем повідомлять пізніше.

Читайте також:
Під Авдіївкою загинув волинський активіст Олександр Машлай із 25 ОШБ

 

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна