Під Авдіївкою загинув волинський активіст Олександр Машлай із 25 ОШБ

Поблизу Авдіївки Донецької області загинув військовослужбовець ЗСУ, політичний і громадський активіст, пластун, колишній член Молодіжного націоналістичного конгресу та “Національного альянсу” з Волині Олександр Машлай.

Про це повідомив брат Олександра, військовий Ігор Гошовський.

Олександр Машлай загинув зранку 7 травня.

У складі 25-го окремого штурмового батальйону він брав участь у наступі під селом Роботине Запорізької області влітку 2023 року, з жовтня без ротації тримав Авдіївський коксохім, потім – село Бердичі Донецької області.

Воїн був уродженцем селища Гоща, що на Рівненщині, проживав у Луцьку.

“За освітою Сашко був екологом. За покликанням – публіцист, журналіст та революціонер. Свого часу був головним редактором кількох рівненських націоналістичних видань. Як революціонер – одним із тих, хто їздив у Мінськ допомагати братам-сябрам валити диктатуру картопляного диктатора ще у 2005 році. Строкову службу пройшов у ЗСУ в 2006-2007 роках – начальником радіостанції. Доброволець”, – розповідає “Український погляд”

“В юні роки ми з ним пройшли Пласт, потім МНК, “Національний альянс”. Зараз не маю слів, тільки сльози. Розкажу про нього пізніше. Давайте пом’янемо його у молитві”, – написав Ігор Гошовський.

“Просто горе. Загинув на фронті – у районі Авдіївки – давній і добрий знайомий Сашко – Олександр Машлай. Націоналіст, порядний, конструктивний, на таких країна тримається”, – написав про воїна журналіст, історик і громадський діяч, військовослужбовець ЗСУ Вахтанг Кіпіані.

В Олександра залишилися дружина і двоє синів.

Читайте також:
Під час роботи на Авдіївському напрямку загинув “госпітальєр” Сергій Казнадій “Гера”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна