В Одесі на колишній Катерининській площі встановили табличку з новою назвою

В Одесі 9 травня на колишній Катерининській площі встановили табличку з новою назвою — Європейська.

Про це повідомляє у четвер, 9 травня, “Суспільне”.

У коментарі Суспільному заступник Одеського міського голови Павло Вугельман повідомив, що наразі йдуть перемовини з містом-побратимом Венеція щодо встановлення на місці памʼятника Катерині II нової композиції чи фонтана.

“Сьогодні в серці Одеси центральні вулиця та площа Одеси найменована на честь Європи, на честь Європейського союзу. Нам дуже приємно, що це рішення підтримують одесити, підтримують депутати Одеської міської ради. Процес згідно з уставом та статуту міста проходив всі необхідні процедури: це рішення історико-топонімічної комісії, онлайн-голосування одеситів, рішення Одеської міської ради”, — зазначив Павло Вугельман.

Перейменування Катерининської площі та однойменної вулиці підтримали депутати Одеської міськради на останній сесії, що відбулась 24 квітня. Тепер вони мають назву Європейська. Такі назви 4 квітня запропонувала історико-топонімічна комісія.

Читайте також:
Катерининську площу в Одесі перейменують – стане Європейською

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна