Заступниці голови створеної окупантами “Херсонської ВЦА” Катерині Губарєвій оголосили підозру

Правоохоронці оголосили підозру в колабораціонізмі Катерині Губарєвій, призначеній російськими окупантами “заступницею голови Херсонської військово-цивільної адміністрації”.

Про це в середу, 7 вересня, повідомляє пресслужба офісу генерального прокурора.

За даними слідства, під час перебування на тимчасово захопленій території Херсонської області підозрювана добровільно погодилася на пропозицію загарбників і стала так званою заступницею голови “військово-цивільної адміністрації Херсонської області”.

На цій “посаді” громадянка виконує функції у сфері цифровізації та соціальної політики.

Установлено, що зловмисниця забезпечувала запуск російських радіостанцій і мобільних операторів, відкриття “нових” відділень пенсійного фонду та пошти, а також центру зайнятості для залучення місцевого населення до роботи під прапором Російської Федерації.

“За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури мешканці Донецької області заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України)”, – ідеться в повідомленні.

Павло і Катерина Губарєви

Як відомо, 39-річна Катерина Губарєва – уродженка Каховки Херсонської області, так звана перша “міністерка закордонних справ “ДНР” (2014) і “депутатка “народної ради “ДНР”, дружина колабораціоніста і терориста Павла Губарєва.

У 2014 році певний період у тимчасово окупованому Донецьку він грав злочинну роль “народного губернатора”, після чого був заарештований українськими правоохоронцями, а потім обміняний на заручників російських окупантів –  трьох офіцерів українського спецпідрозділу “Альфа”.

За даними місцевих ЗМІ, до “громадської і політичної діяльності” в ОРДО Катерина Губарєва працювала танцівницею в нічному клубі та інструкторкою з йоги.

Подружжя перебуває під санкціями Європейського Союзу.

Читайте також:
ЗСУ взяли під вогневий контроль переправи біля Дар’ївки й Голої Пристані, – ОК “Південь”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна