ЗСУ взяли під вогневий контроль переправи біля Дар’ївки й Голої Пристані, – ОК “Південь”

На півдні Збройні сили України ліквідували ще 35 окупантів і чотири бойові машини піхоти ворога.

У Херсонській області під вогневий контроль взяли переправи в районах Дар’ївки й Голої Пристані.

Про це інформує пресслужба оперативного командування “Південь” вдень у вівторок, 6 вересня.

“Протягом ночі ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 150 вогневих завдань з ураженням живої сили, озброєння та техніки, двох переправ в районах Дар’ївки та Голої Пристані. Всі переправи перебувають під вогневим контролем сил оборони.

Підтверджені втрати ворога складають 35 рашистів та 4 бойових машини піхоти”, – ідеться в повідомленні.

За даними ОК “Південь”, суттєві зміни в стані, складі та положенні противника за минулу ніч не виявлені. Обстановка в південнобузькій операційній зоні залишається стабільно напруженою, але під контролем сил оборони України.

Основні зусилля ворог зосереджує на утриманні захоплених територій, а також завданні максимальних втрат підрозділам сил оборони й стриманні вогневого тиску.

У ніч на 6 вересня війська російської федерації завдали удару з реактивних систем залпового вогню “Смерч” по Березнегуватській громаді Миколаївської області. Влучання відбулося по сільськогосподарському угіддю. Важкою артилерією частково зруйнований елеватор, людських втрат немає.

По Нікопольському району ворог випустив понад 20 реактивних снарядів системи “Град”.

Вранці 6 вересня із застосуванням стратегічної авіації російські загарбники випустили по Україні п’ять крилатих ракет із північної частини Каспійського моря.

Чотири ракети класу “повітря – земля” Х-101 були виявлені та знищені силами й засобами протиповітряної оборони в небі над Миколаївською областю. Одна ракета влучила в нафтобазу у Кривому Розі, унаслідок чого спалахнула масштабна пожежа. Триває робота вогнеборців, ситуація контрольована. За попередніми даними, постраждалих немає.

Корабельне угруповання ворога в Чорному морі без змін: у постійній готовності до застосування, споряджене 16 крилатими ракетами “Калібр”.

Читайте також:
У мережі з’явилися фото знищеної ЗСУ понтонної переправи росіян біля Дар’ївки на Херсонщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.