Слідком РФ офіційно підтвердив смерть нардепа-колаборанта Ковальова

Слідчий комітет Росії повідомив, що розслідує вбивство колаборанта, колишнього народного депутата України Олексія Ковальова.

Про це у понеділок, 29 серпня, повідомило інформаційне агентство “РИА Новости”.

“СК Росії повідомив, що зафіксує і розслідує обставини злочину щодо заступника голови херсонської обласної адміністрації Ковальова. За попередніми даними слідства, він загинув від вогнепального поранення, напад був скоєний учора вдома. Жертвою зловмисників також стала дівчина, яка жила разом із загиблим”, – йдеться в повідомленні. 

Передісторія

Наприкінці грудня 2021 року стало відомо, що депутат-мажоритарник зі “Слуги народу”, колишній директор ПП “ЛК-АГРО” Олексій Ковальова нібито купив телевізійний “4 канал”. Цей телеканал змінив редакційну політику і почав активно підтримувати президента Зеленського.

На початку квітня 2022 року нардеп Ковальов повідомив, що перебуває в місті Гола Пристань (окупована територія Херсонщини), щоб “працювати у своєму окрузі”. Згодом він заявив, що “Росія тут серйозно і назавжди”. ДБР відкрило кримінальне провадження відносно нього за колаборантство.
3 травня Ковальова виключили з фракції “Слуга народу”.

22 червня в мережі вперше повідомили про ліквідацію нардепа-колаборанта. Того ж дня начальник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов підтвердив, що автомобіль Ковальова було підірвано в Херсонській області. Однак колаборант вижив. 30 червня в інтерв’ю російським пропагандистам Ковальов із лікарні заявив, що пережив замах.

За даними ДБР, на початку липня Ковальов обійняв посаду “заступника голови” у незаконно створеному окупантами “уряді Херсонської області”. Згодом він називався також “міністром сільського господарства”.

6 липня генпрокурор повідомила Ковальову про підозру в державній зраді. Його оголошено в розшук. Суд арештував майно Ковальова, воно перейшло в управління АРМА.

3 серпня ДБР прийшло з обшуками на телеканал депутата-зрадника.

28 серпня стало відомо про вбивство Ковальова за місцем його проживання в Голій Пристані.

Депутат облради Сергій Хлань уточнив, що його співмешканка була вбита швайкою.

Читайте також: 
Хлань повідомив про смерть нардепа-колаборанта Ковальова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна