Подання на Савченко: невідома поїздка в “ДНР” з Рубаном і два плани атаки на ВР

 

В інтернеті оприлюднено подання на зняття недоторканності, притягнення до кримінальної відповідальності і затримання народної депутатки Надії Савченко у справі про підготовку теракту в парламенті та АП в Києві.

Документи у вигляді сканів оприлюднив у соцмережі нардеп Антон Геращенко (фракція “Народний фронт”) напередодні розгляду подання на Савченко у ВР, призначеного на четвер, 22 березня.

“Рекомендую всім думаючим українцям ознайомитися з документами, що я тут публікую, і скласти свою думку про дії Надії Савченко, Володимира Рубана та інших їхніх спільників”, – написав депутат.

подання на Надію Савченко _1 подання на Надію Савченко _2 подання на Надію Савченко _3 подання на Надію Савченко _4 подання на Надію Савченко _5 подання на Надію Савченко _6 подання на Надію Савченко _7 подання на Надію Савченко _8 подання на Надію Савченко _9 подання на Надію Савченко _10 подання на Надію Савченко _11 подання на Надію Савченко _12 подання на Надію Савченко _13 подання на Надію Савченко _14 подання на Надію Савченко _15 подання на Надію Савченко _16 подання на Надію Савченко _17 подання на Надію Савченко _18
<
>

На його думку, з огляду на викладене, Савченко слід пройти “примусове психіатричне обстеження на предмет адекватності”.

Геращенко зазначив, що за підсумком вивчення документів прийняв рішення голосувати за зняття з Надії Савченко депутатської недоторканності і не голосувати за її затримання і арешт.

“Поясню, чому. По-перше, не хочу створювати для неї образ жертви. Для мене вона не жертва, а правопорушник. А по-друге, вважаю правильним, щоб генеральний прокурор Юрій Луценко, замість подання на арешт Надії Савченко, подав документи на згоду Верховної Ради на її примусове обстеження в психіатричній лікарні”, – зазначив Геращенко.

Розбираючи подання на своїй сторінці у “Фейсбуці“, журналістка Мар’яна П’єцух акцентує увагу на тому, що Надія Савченко перебувала наприкінці листопада 2017 року на окупованій території Донецької області, але тоді її візит до “ДНР” ніде не висвітлювався в медіа – “ні тут, ні там”.

“За версією СБУ, вона, крім Макіївки, була ще в Горлівці та Донецьку. І загалом перебувала в “ДНР” чотири дні – з 20-го по 23 листопада. За цей час вона з Рубаном нібито “придбали” міномети, гранатомети, вогнепальну зброю, вибухові речовини тощо. 23 листопада перевезли її через лінії зіткнення.

Те, що Савченко перевозила її разом з Рубаном нібито вказує знайдений в авто телефон з жіночими відбитками пальців.

Потім 23 листопада нібито вона з Рубаном в квартирі в Бахмуті (за 15 кілометрів від лінії зіткнення) розробляли план теракту в Києві, про що розповідають свідки, які погодилися допомагати провести теракт, але одночасно здавали інформацію українським правоохоронцям.

1 грудня вони ще збиралися в Хмельницькому в кабінеті керівника військової частини, куди нібито і була привезена перша партія зброї. Саме розмову у цьому кабінеті мають показати на відео в четвер у Верховній Раді.

Того ж дня Савченко на полігоні в Хмельницькому випробовувала цю зброю.

Ще була в них зустріч 13 грудня в офісі в Києві в Музейному провулку.

В поданні оприлюднений план Савченко-Рубана аналогічний тому ,який оприлюднений вже був раніше в обвинувальному акті у справі Рубана.

Перший — це вже озвучений раніше генпрокурором Юрієм Луценком план про обрушений купол [Верховної Ради], гранати, кинуті в ложі, і добивання з автоматів тих, хто виживе.

Так, з “використанням мінометів, гранатометів та вогнепальної зброї” планувався обстріл будівлі парламенту в той час, коли там, окрім народних депутатів, мали перебувати український президент, прем’єр-міністр, члени уряду. Одночасно “з використанням вибухових пристроїв та вогнепальної зброї” мали вбити “зазначених державних діячів”. А також правоохоронців, які перешкоджатимуть задуму.

Крім обстрілу Верховної Ради, паралельно планувався нібито обстріл адміністрації президента та житлових будинків на прилеглих вулицях.

Другий план був полягав у нічному захопленні будівлі Верховної Ради, як це, до речі, робилося в Криму в лютому 2014-го. Правоохоронці, які охороняли будівлю, теж мали бути вбиті. В цей же час планувалося з використанням мінометів, гранатометів, вогнепальної зброї та вибухових пристроїв напасти на будівлі і авто президента Петра Порошенка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, секретаря РНБО Олександра Туричнова “та інших”.

На скріншотах вирізала і підкреслила ключові моменти з подання на Савченко, відповідно до обвинувачення їй світить до 15 років або довічне ув’язнення.

Як відомо, Савченко фактично визнала, що все це все планувала, але каже, що насправді нічого не збиралась підривати, а то все була така собі провокація.

Збиралась чи не збиралася вона підривати – це вже питання до її хворої свідомості. А є докази, і є зізнання самої Савчнеко, що дійсно воно все так і було.

Але чи стане це приводом для арешту – неясно. Недоторканність з Савченко знімуть – це 100%, а от чи проголосує більшість за арешт – не певна”, – пише П’єцух.

Читайте також:
“Сюр, щоб показати владу смішною”.
Савченко оприлюднила свою версію підготовки теракту у ВР

“Ба-бах! Що, всра**ся?” Савченко включила свої гранати у ВР
в передвиборчий ролик

Надія Савченко: А ви, скажіть, хіба хоч раз не планували підірвати Раду чи АП?

Як повідомляла “Новинарня“, у четвер, 15 березня, депутат Надія Савченко побувала на допиті у Службі безпеки України у справі керівника ГО “Офіцерський корпус” Володимира Рубана, якого 8 березня було затримано на КПВВ “Майорськ” з арсеналом зброї з “ДНР”.
Вона заявила, що готова взяти Рубана на поруки, а всі українці хоч раз мріяли підірвати Верховну Раду.

Після цього у ВР генеральний прокурор Юрій Луценко вніс на розгляд парламенту подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт нардепа Надії Савченко за підозрою в плануванні теракту в парламенті України.

“У слідства є незаперечні докази того, що Надія Савченко (…) особисто планувала, особисто вербувала, особисто давала вказівки про те, як провести терористичний акт тут, в цьому залі, знищивши бойовими гранатами дві ложі: урядову і посадову, мінометами обрушивши купол Верховної Ради і автоматами добиваючи тих, хто виживе”, – сказав Луценко.

Раніше Рубану було повідомлено про підозру за ч.1 ст. 263 КК “Незаконне поводження зі зброєю”, та ч.1 ст.14 “Готування до злочину”, ч.3 ст.258 “Терористичний акт”.
Рішенням Шевченківського райсуду Києва Рубана взято під варту на 60 діб без застави.
20 березня Апеляційний суд Києва залишив Рубана під арештом, підозру йому розширили. Савченко так само намагалася взяти його на поруки.

У справі фігурує помічник Савченко Олег Мезенцев як один зі співучасників групи, яка готувала злочин та причетна до перевезення зброї з непідконтрольної території України.

Голова СБУ Василь Грицак розповів, що спецслужба має “багато беззаперечних доказів” щодо планів використати зброю, вилучену в Рубана, для здійснення терактів у центрі Києва, а також про зв’язки затриманого з Віктором Медведчуком.

15 березня парламент виключив Савченко з Комітету з питань нацбезпеки й оборони.

Уже після цього вона закликала до військового перевороту.

У лютому 2017 року разом із Володимиром Рубаном в окупований Донецьк “козьїми тропами” їздила Надія Савченко.
Тоді повідомлялося, що вона підбивала на бунт десантників ЗСУ.

Про свої президентські амбіції депутатка повідомляла ще навесні 2017 року, її підтримував ватажок “ДНР” Олександр Захарченко.

Читайте також:
Рівень терористичної загрози через Рубана був найбільшим за часів незалежності,
– Грицак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна