Рубана затримали на виїзді з ОРДЛО з арсеналом зброї. ФОТО, ВІДЕО

 

Голову партії і ГО “Офіцерський корпус” Володимира Рубана, який раніше займався обміном полонених з ОРДЛО, затримали на межі з окупованими території з арсеналом зброї.

Про це ввечері 8 березня повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

“На КПВВ затримано Рубана. Під виглядом переселенця, цей “генерал” намагався провезти цілий арсенал зброї, яка була прихована в меблях”, – написав Тука у “Фейсбуці”.

Водночас він зазначив, що офіційного підтвердження цієї інформації ще не отримав.

У коментарях Тука додав, що Рубан віз зброю “в наш бік” (на підконтрольну територію).

Серед зброї на фото – автомати Калашникова, міни калібру 120 мм до мінометів та ін.

Інформацію про затримання Рубана прокоментував у ФБ генпрокурор Юрій Луценко. У коментарі до посту волонтера Мирослава Гая генпрокурор написав: “Це не випадкове затримання”.

Про затримання Рубана також повідомила волонтер Гайде Різаєва, посилаючись на СБУ. За її словами, переговірник був затриманий у Майорську.

У свою чергу “Громадське радіо” повідомляє, що Рубана затримали за підозрою у незаконному перевезені зброї.

У мережі поширюється відео з Рубаном біля викладеної на ящиках зброї.

Як повідомляла “Новинарня“, 24 лютого 2017 року керівник так званого “центру зі звільнення полонених”, вона ж ГО і партія “Офіцерський корпус”, Володимир Рубан і народний депутат України Надія Савченко відвідали окупований Донецьк. Тоді він при затриманні намагався застосувати спецзасоби.
Служба безпеки України опитала Рубана й скасувала йому дозвіл на перетин лінії зіткнення.

Володимир Рубан

Різні джерела називали Рубана, який обманом видавав себе за “генерала”, близьким до Віктора Медведчука та різних проросійських сил.

Читайте також:
Володимир Рубан. Історія однієї консерви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна