У “справі Рубана” фігурує помічник депутатки Савченко Олег Мезенцев

 

Помічник народної депутатки Надії Савченко Олег Мезенцев фігурує у “справі Рубана” як один зі співучасників групи, яка готувала злочин та причетна до перевезення зброї з непідконтрольної території України.

Про це стало відомо в Шевченківському райсуді Києва 9 березня, коли голові ГО “Офіцерський корпус” Володимирові Рубану обирали запобіжний захід.

У клопотанні прокуратури щодо Володимира Рубана вказано ще кількох осіб, яких, за версією слідства, Рубан схиляв до злочину: Мезенцев О. В., Захарченков О. В., Березень Г. П., Лящ С. В.

У суді Рубан заявив, що йому “відомий громадянин Мєзєнцев Олег”, пише “Українська правда”: “Він був помічником нардепа Надії Савченко. Інших прізвищ я не знаю, а судячи з опису, який є у справі, я розумію, що знаю їх під іншими прізвищами”.

Сам Олег Мезенцев заявляє, що ніколи не обговорював із Володимиром Рубаном його поїздки на окуповану територію.

“Ніколи свої поїздки на окуповану територію Рубан зі мною не обговорював. Я не маю того рівня, як він, щоб обговорювати ці питання”, – сказав Мезенцев у коментарі “УП”.

“Востаннє я спілкувався з ним на випускному в академії 28 лютого, я з його синами навчався. Більше ми з ним не спілкувалися. Спілкування наше було таке: якщо ми з ним бачились, то лише віталися. Ще десь перетиналися, але спілкування, хто куди їздить – не було. Ми з ним багато спілкувалися, коли Надія ще була в Росії. Так, щоб я тісно співпрацював з Рубаном – то ні”, – сказав Мезенцев.

На уточнююче питання по суті підозри він відповів: “Ви самі вірите в те, що йдеться в підозрі? Я не розумію, як так вийшло, що моє прізвище опинилося в тій підозрі”.

За словами Мезенцева, він жодних повісток не отримував, на допити в цій справі його не викликали.

У коментарі журналістам у суді Надія Савченко заявила, що Олег Мезенцев досі є її помічником.

На сайті Верховної Ради станом на 9.03.2018 Мезенцев Олег Валентинович також вказаний як помічник народного депутата Надії Савченко “за строковим трудовим договором на постійній основі”.

“Мезенцев їздив до мене у російські суди. Я подивилася той список підозрюваних… Я так розумію, що вони у ці списки записали взагалі всіх тих, хто знає Рубана”, – заявила Савченко.

Вона додала, що Олег Мезенцев уже з нею попрощався і написав заяву на звільнення (з посади її помічника), оскільки знайшов іншу роботу.

“Я повинна була звільнити його з понеділка, що, в принципі, і зроблю”, – додала Савченко, визнавши, що процес звільнення забере деякий час.

Сам мезенцев каже, що заяву написав досить давно, “просто Надія зараз про це сказала”.

 

Читайте також:
“Баран” Рубан. СБУ показала, як соратник Медведчука
возив зброю від “кураторів в ДНР”. ВІДЕО

Як інформувала “Новинарня“, керівника так званого “Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимира Рубана затримали 8 березня на КПВВ “Майорськ” в мікроавтобусі “Мерседес Спринтер” з арсеналом зброї, захованої в меблі.

9 березня Шевченківський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід – 60 днів арешту без застави.

Поручитися за нього в суд приходила нардеп Надія Савченко, з якою Рубан їздив в ОРДО в лютому 2017 року.

Олег Мезенцев був помічником Надії Савченко ще в 2016 році, коли вона перебувала в російському СІЗО.

Читайте також:
Рівень терористичної загрози через Рубана був найбільшим за часів незалежності,
– Грицак

Володимир Рубан. Історія однієї консерви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна