Суд арештував Рубана на два місяці без застави

 

Голову ГО та партії “Офіцерський корпус” Володимира Рубана суд узяв під варту на 60 діб – до 6 травня – без можливості застави. 

Як передає “Новинарня“, на засіданні в п’ятницю, 9 березня, суддя Шевченківського райсуду Києва постановив задовольнити клопотання слідчого, погоджене з військовою прокуратурою.

Засідання суду транслював канал NewsOne.

Підтримати Володимира Рубана із відомих політиків і нардепів прийшла лише Надія Савченко, яка вимагала його звільнення, нагадувала, що вона з Рубаном їздила в ОРДЛО у справі верифікації українських полонених. Затримання рубана вона пояснила “загостренням у спецслужб”.

Ухвала суду може бути оскаржена протягом п’ять днів.  Адвокат Віталій Погосян заявив, що захист подаватиме апеляцію.

Як інформувала “Новинарня“, керівника так званого “Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимира Рубана затримали після 21-ї години 8 березня на КПВВ “Майорськ” в мікроавтобусі “Мерседес Спринтер” з арсеналом зброї, захованої в меблі, зокрема з автоматами Калашникова, пістолетами Макарова, складаним мінометом, мінами калібру 120 мм до мінометів, мінами МОН тощо.

9 березня Рубану було повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – “незаконне поводження зі зброєю” – та ч. 1 ст. 14 ККУ – “готування до злочину”, ч. 3 ст. 258 – “терористичний акт”.

Сам Володимир Рубан відкинув усі пред’явлені йому обвинувачення та заявив, що під час затримання на КПВВ був там лише як водій та просто мав перевезти товар із непідконтрольної території Донбасу.

 

Перед виголошенням ухвали суду він просив його не арештовувати.

“Даю слово, що не втечу”, – сказав він.

Захисник Рубана Віталій Погосян заявляв, що немає жодних даних, що Рубан перетинав лінію розмежування чи причетний до підготовки теракту.

“Чим підтверджується те, що він придбав зброю на окупованих територіях?…  На думку обвинувачення, зброя мала перебувати у Хмельницькому, як вона мала потрапити в Київ? Немає навіть натяку на терористичний акт в діях обвинуваченого”, – сказав Погосян у суді.

Читайте також:
Володимир Рубан. Історія однієї консерви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна