Рівень терористичної загрози через Рубана був найбільшим за часів незалежності, – Грицак

 

Рівень терористичної загрози в Україні у зв’язку з діяльністю групи Володимира Рубана був “найбільшим за часів незалежності”.
Про це сказав голова Служби безпеки України Василь Грицак у п’ятницю, 9 березня, під час зустрічі в АП з президентом Петром Порошенком.

За його словами, злочинна діяльність групи Рубана документувалася Службою протягом тривалого часу, завдяки чому вдалося встановити багато деталей підготовки цього злочину та затримати зловмисника.

“Хочу повідомити, що рівень терористичної загрози для українців ми вважаємо був найбільший за часів незалежності нашої держави”, – наголосив Василь Грицак, якого цитує прес-служба президента.

“Вчора, 8 березня 2018 року, при спробі переміщення на підконтрольну Україні територію з непідконтрольної був затриманий громадянин України Володимир Рубан з великим, я б сказав дуже великим, об’ємом засобів ураження. Це зброя, вибухові матеріали, кулемети та інші військові засоби ураження”, – повідомив очільник СБУ.

Президент Петро Порошненко передав слова подяки оперативникам, які були задіяні у проведені операції.

“Хочу сказати, що ця операція тривала вже достатньо довгий період часу, голова Служби мене інформував про це. Хочу окремо відмітити, як включилися на захист російські політики і засоби масової інформації, що лише підтверджує і переконує нас в правильності вжитих заходів”, – підкреслив Порошенко.

Президент доручив голові Служби взяти розслідування справи під особистий контроль.

“Навіть не прошу, а наказую взяти під свій особистий контроль розслідування цієї справи. Розслідувати, в найкоротший термін притягти винних до відповідальності, поінформувати суспільство і забезпечити мир та спокій громадян”, – сказав він.

“Хочу наголосити, що йдеться не про перевізника. Ви отримаєте абсолютно неспростовні докази про те, які масштабні терористичні акти готувалися в Україні і яка для цього була задіяна мережа”, – наголосив глава держави зауваживши, що докази, надані головою СБУ, є неспростовними.

Василь Грицак, у свою чергу, зазначив, що на брифінгу повідомить більше деталей справи і зазначив, що вони “для декого будуть шокуючими”.

Згодом він оприлюднив аудіо- і відеозаписи стеження за Рубаном під час перевезення ним через лінію розмежування великої партії розмежування.

Як інформувала “Новинарня“, Шевченківський райсуд Києва обрав лідеру ГО “Офіцерський корпус” Володимиру Рубану запобіжний захід – два місяці арешту.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна