Савченко закликала до військового перевороту і вибачилася перед Парубієм. На неї внесли подання у ВР

 

Депутатка Надія Савченко фактично закликала військових повалити чинну владу України.

Про це вона заявила в четвер, 15 березня, після, за її словами, надання пояснень в СБУ у якості свідка в справі Рубана.

“Зараз є багато військових, які мене чують, які погоджуються, що військовий переворот в Україні – це досить очікувана і, напевно, досить правильна подія”, – сказала Савченко в ефірі каналу “112 Україна”, підкресливши, що є офіцером ЗСУ.

Депутатка заявила, що такого розуміння “немає в командуванні, бо там грають під владу і під Росію, і вбивають свій народ”.

Вона звинуватила українську владу “у злочинах проти українського народу, у всіх тих смертях, що відбулися за період діючої злочинної влади Порошенка”.

“І тепер я закликаю українців – якщо ви розумієте, що якщо ви зараз не відстоїте право на своє життя, на свою волю, то ви будете жити гірше, ніж в терористичному тоталітарному режимі Росії”, – сказала Надія Савченко, наголосивши, що українці завжди вміли повставати.

“До влади добратися завжди важко. На Майдані не загинув жоден політик… Мені не страшно не було і не буде. За правду боротися, жити і помирати ніколи не страшно”, – сказала депутатка.

Вона також розповіла журналістам, нібито під час перебування у Європарламенті в Страсбурзі “встигла дати свідчення в юридичних і судових інстанціях Європи проти корупції Порошенка, проти злочинності нашої влади і по політичних переслідуваннях”.

Савченко також назвала незаконним її виключення з Комітету ВР з питань нацбезпеки і внесення генпрокурором подання на позбавлення її депутатської недоторканності за її відсутності.

Невдовзі, прийшовши до Верховної Ради, депутатка Савченко в кулуарах принесла публічні вибачення голові ВР Андрію Парубію, про якого вона вранці заявляла, нібито той на Майдані 2014 році заводив снайперів у готель “Україна”. Савченко сказали, що мала на увазі Сергія Пашинського.

На той час уже стало відомо, що подання на притягнення Надії Савченко до кримінальної відповідальності, затримання і арешт передані до Верховної Ради.
Про це речник генпрокбурора Лариса Сарган написала у “Фейсуці”.
Всі матеріали, якими обґрунтовуються подання на Савченко, складаються зі 174 сторінок.

 Читайте також:
Луценко готовий внести подання на арешт Савченко. Вона їде в Київ

Як повідомляла “Новинарня“, у четвер, 15 березня, депутат Надія Савченко прибула на допит до Служби безпеки України у справі керівника ГО “Офіцерський корпус” Володимира Рубана, якого 8 березня було затримано на КПВВ “Майорськ” з арсеналом зброї.
Вона заявила, що готова взяти Рубана на поруки, а всі українці хоч раз мріяли підірвати Верховну Раду.

Після цього у ВР генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що 15 березня внесе на розгляд апарламенту подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт нардепа Надії Савченко за підозрою в плануванні теракту в парламенті України.
“У слідства є незаперечні докази того, що Надія Савченко (…) особисто планувала, особисто вербувала, особисто давала вказівки про те, як провести терористичний акт тут, в цьому залі, знищивши бойовими гранатами дві ложі: урядову і посадову, мінометами обрушивши купол Верховної Ради і автоматами добиваючи тих, хто виживе”, – сказав Луценко.

Раніше Рубану було повідомлено про підозру за ч.1 ст. 263 КК “Незаконне поводження зі зброєю”, та ч.1 ст.14 “Готування до злочину”, ч.3 ст.258 “Терористичний акт”.

Рішенням Шевченківського райсуду Києва Рубана взято під варту на 60 діб без застави.

У справі фігурує помічник Савченко Олег Мезенцев як один зі співучасників групи, яка готувала злочин та причетна до перевезення зброї з непідконтрольної території України.

Голова СБУ Василь Грицак розповів, що спецслужба має “багато беззаперечних доказів” щодо планів використати зброю, вилучену в Рубана, для здійснення терактів у центрі Києва, а також про зв’язки затриманого з Віктором Медведчуком.

У лютому 2017 року разом із Володимиром Рубаном в окупований Донецьк “козьїми тропами” їздила Надія Савченко.
Тоді повідомлялося, що вона підбивала на бунт десантників ЗСУ.

Читайте також:
Рівень терористичної загрози через Рубана був найбільшим за часів незалежності,
– Грицак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна