Савченко – в окупованому Донецьку. Напередодні вона підбивала на бунт десантників ЗСУ

 

Колишня військовополонена, а нині позафракційна депутатка Верховної Ради Надія Савченко перебуває в окупованому Донецьку. В ОРДО вона приїхала з головою ГО “Офіцерський корпус” Володимиром Рубаном, який на громадських засадах займається звільненням полонених.
Про це повідомляє підконтрольний сепаратистам сайт ДАН, посилаючись т. зв. “міністерство державної безпеки ДНР”.

“Рубан і Савченко приїхали провідати українських військовополонених”, – сказано в повідомленні.

Цими ж днями Надія перебувала в зоні АТО в районі Донецького аеропорту, де зустрічалася з військовослужбовцями двох десантних бригад ЗСУ, підбурювала їх залишити свої позиції та скидати владу в Києві.
Як передає “Новинарня“, про це у своєму виступі у Верховній Раді в п’ятницю, 24 лютого, заявила народна депутатка від БПП, відома волонтерка Тетяна Ричкова.

Савченко – сама військова з Повітряних сил ЗС України, капітан – за словами Ричкової, таким чином комунікувала із військовослужбовцями 79-ї (Миколаїв) та 80-ї (Львів) окремих десантно-штурмових бригад ВДВ ЗСУ

“Зараз я говорю за дорученням і від імені військовослужбовців Повітряних сил України. Цього тижня народний обранець Надія Савченко була в районі Донецького аеропорту, де зустрічалась з військовослужбовцями 80-ї окремої повітряно-десантної бригади, 79-ї [бригади], і підбурювала їх залишити свої позиції і прийти сюди скидати злочинну владу”, – повідомила з трибуни Тетяна Ричкова.

“Мої слова можуть підтвердити багато бійців цих повітряно-десантних бригад. Єдине, про що вони дуже жалкують, це про те, що вони не змогли зробити відеозапис, відеодокази”, – зазначила Ричкова.

Депутатка від БПП констатувала, що “подібні заклики на передових позиціях наших військ, які в найскладніших умовах стоять і протистоять такому ворогу, як Російська Федерація”, “залишити свої позиції і прийти до Києва, і зробити державний переворот” мають каратися відповідно до кримінального законодавства.

“Я хочу їй (Савченко) нагадати про те, що [є] стаття Кримінального кодексу, стаття 109 – “підбурення до повалення конституційного ладу”, і прошу вважати мій виступ депутатським запитом”, – заявила Тетяна Ричкова.

“Від свого імені і імені військовослужбовців я звертаюся в Генеральну прокуратуру і в Службу безпеки України, щоб вони почали справу кримінальну по цьому факту. Тому є свідки, це військовослужбовці 80-ї і 79-ї бригад Збройних сил України, повітряно-десантних. І від їх імені хочу дослівно передати звернення наших хлопців, які зараз захищають нас з вами на передовій: “Є така професія – захищати Батьківщину. Шановні народні депутати, надайте нам можливість спокійно служити, виконувати свій військовий обов’язок, захищати наші та ваші сім’ї. Не вплутуйте армію у ваші політичні ігрища”, – сказала Ричкова.

“Виборці сподіваються на конструктивну законотворчість і законодавчу діяльність депутатів, а не популізм деяких депутатів, які під лозунгами АТО і “крові”, що проливають наші хлопці, замасковано  кричуще порушують закон України”, – наголосила представниця БПП.




ОНОВЛЕНО:
Речниця Савченко виклала свою версію,
про що вона говорила з бійцями під ДАПом

ОНОВЛЕНО-2:
Наприкінці доби Надія Савченко повідомила на своїй сторінці у “Фейсбуці”, що відвідала шістьох українських заручників у двох в’язничних камерах.

Як повідомляла раніше “Новинарня“, після сепаратних зустрічей Надії Савченко із ватажками “ДНР/ЛНР” у Мінську цю депутатку виключили з фракції “Батьківщина”.
Також про її виключення зі своїх лав прийняв Комітет ВР з питань національної оборони та безпеки.

Слідами переговорів із представниками “ДНР/ЛНР” Савченко заявляла, що військових ЗСУ з фронту “потрібно забирати, війну – закінчувати”.

Після звільнення з російського ув’язнення Надія Савченко неодноразово їздила в зону АТО та зустрічалася там із військовими, бувала в Москві, а також, за її словами, переходила через лінію розмежування на Донбасі.

Читайте також:
Генштаб вживає заходів, аби усунути чинних військових АТО
від “блокади торгівлі на крові”

Проект Савченко: хто і що за ним стоїть

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна