СБУ оприлюднила “російське досьє” Рубана. ІНФОГРАФІКА

 

Служба безпеки України оприлюднила інфографіку щодо діяльності голови ГО “Офіцерський корпус” Володимира Рубана.

Досьє під назвою “Російський політичний проект “В. Рубан” складається з 26 слайдів, на яких показана антиукраїнська діяльність Рубана, починаючи з 2004 року.

Так, за даними СБУ, видавництва Рубана за підтримки російського уряду випускали проросійські книги, які принижують українську державність.

З початку 2013 року він був активним учасником ГО “Український вибір”, очолюваної кумом президента РФ Віктором Медведчуком, та брав активну участь у проектах “Українська федерація” і “Блогер-фест “Комфортна Україна”.

Інформація про діяльність Рубана з сайту організації Медведчука видалена, однак збереглися кешовані копії сторінок з цитатами підозрюваного, який висловлювався за “митний союз” з Росією і критикував євроінтеграційні процеси України.

Також у доповіді наголошується, що на початку створення сайту ГО “Офіцерський корпус”, всередині 2013 року, його сторінки були наповнені проросійськи орієнтованими матеріалами, але різко змінили тональність з початку Революції Гідності.

Якщо 28 листопада Рубан виступав за “національне примирення”, то вже 6 грудня його “Офіцерський корпус” показово приєднався до “Самооборони Майдану”.

Із травня 2014 року він почав набирати авторитет через ініціативну участь у звільненні українських полонених з ОРДЛО.

Гортайте:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
<
>

Як інформувала “Новинарня“, керівника так званого “Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимира Рубана затримали 8 березня на КПВВ “Майорськ” в мікроавтобусі “Мерседес Спринтер” з арсеналом зброї, захованої в меблі.

9 березня Шевченківський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід – 60 днів арешту без застави.

Поручитися за нього в суд приходила нардеп Надія Савченко, з якою Рубан їздив в ОРДО в лютому 2017 року.

У суді Володимир Рубан заявляв, нібито переганяв автомобіль з арсеналом зброї за завданням “офіцера СБУ” із позивним “Кедр”, нічого про зброю не знав, і в нього немає пропуску на перехід на непідконтрольну територію, хоча він нібито продовжує займатися обміном полонених.

За словами Рубана, виконуючи доручення “Кедра”, він мав перевезти на окуповану територію якийсь “товар”, після чого забрати звідти меблі.

Цього ж дня СБУ оприлюднила відео з прихованої камери, на якому видно, як Рубан присутній в авто, що проїжджає через лінію розмежування в окуповану Горлівку, і бойовики “ДНР” при Рубані завантажують зброю.
Також голова СБУ Василь Грицак оприлюднив аудіозапис із першого такого рейсу Рубана зі зброєю в листопаді 2017 року, коли перевізник описує арсенал в авто.

Рівень терористичної загрози через Рубана був найбільшим за часів незалежності, заявив Грицак.

Читайте також:
Володимир Рубан. Історія однієї консерви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна