“Реакція на зраду”: у Києві президента попередили про імпічмент. ФОТО, ВІДЕО

 

Патріотично налаштовані громадяни відреагували на скандальну домовленість Тристоронньої контактної групи щодо того, що терористи ОРДЛО будуть інспектувати позиції українських військових. 10 вересня соцмережами одразу почали ширитися заклики прийти з мітингом під будівлю офісу президента. І хоча ближче до вечора від ОП з’явилося повідомлення про те, що інспектування наших позицій окупантами відкладається, активісти не скасували свого наміру.

Акція під ОП

Відтак у четвер ввечері в Києві відбулися одразу дві акції “проти капітуляції”: одна – біля ОП на Банковій, друга – біля огорожі державної резиденції в Кончі-Заспі, де мешкає Володимир Зеленський.

Власне, через велику кількість завітати до верховного головнокомандувача додому мітинг під офісом президента був доволі невеликим та зібрав кілька сотень учасників. Але, як заявила волонтерка Маруся Звіробій, саме завдяки цим рішучим діям громадян влада почала задкувати.

Маруся Звіробій

“Хочу передати Фокіну і Кравчуку: ви два старих п***аси! – заявила Звіробій. – Усю радянську шоблу будемо гнати звідси сраною мітлою! Ніяких дружніх стосунків – навіть в перспективі! – з нашим східним сусідом. Росія – ворог! Це основний меседж!”

Волонтерка наголосила, що “наша армія зможе протистояти тільки у випадку, якщо зможемо протистояти ми”.

Учасники мітингу під ОП попередили про наступні акції й виконали Державний Гімн.

Учасники акції під ОП:

акція під ОП 10 вересня 2020 - проти інспекції _7 акція під ОП 10 вересня 2020 - проти інспекції _8 акція під ОП 10 вересня 2020 - проти інспекції _5 акція під ОП 10 вересня 2020 - проти інспекції _6 акція під ОП 10 вересня 2020 - проти інспекції _4 акція під ОП 10 вересня 2020 - проти інспекції _2 акція під ОП 10 вересня 2020 - проти інспекції _3 акція під ОП 10 вересня 2020 - проти інспекції _Роман Кулик акція під ОП 10 вересня 2020 - проти інспекції _Анастасія Федченко акція під ОП 10 вересня 2020 - проти інспекції _11
<
>

Також присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять померлого від раку добровольця “Азову” Дениса Янтаря, з яким під час акції проти розведення військ у Золотому торік різко полемізував “не лох” Володимир Зеленський.

На емоціях, від протестувальників “дісталося” і присутнім під ОП поліцейським: їм покричали “ганьба” за те, що правоохоронці не зняли кашкети під час хвилини мовчання.

Озвучені вимоги протестувальників: відмова від будь-яких інспекцій позицій ЗСУ на фронті бойовиками, усунення з української сторони ТКГ Леоніда Кравчука та Вітольда Фокіна, створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради у справі про звільнення “вагнерівців”, притягнення до відповідальності президента Зеленського.

Під резиденцією президента в Кончі-Заспі найактивнішими були представники партій “Демократична сокира” та “Європейська солідарність”, “Руху опору капітуляції”, позапартійні, зокрема журналіст Юрій Бутусов.

Лідер “Демсокири” Юрій Гудименко написав на огорожі червоною фарбою: “Імпічмент!”, це гасло скандували всі учасники акції. Також на паркані почепили банер “Ні капітуляції”.

“Дуже шкода, що мозок Володимира Зеленського працює лише за певних умов. Наприклад, коли патріоти у відповідь на заяви про “спільну інспекцію” організовують інспекцію під його державну дачу в Конча-Заспі. Лише в таких ситуаціях наш президент усвідомлює, що робить щось не так. І його мозок (більш відомий як Андрій Єрмак) починає подавати сигнали паніки”, – ідеться в повідомленні на ФБ-сторінці “Демсокири“.

Активісти зазначили, що під загрозою масових акцій офіс президента переніс “факт скоєння злочину” (інспектування позицій ЗСУ бойовиками), але не відмовився від намірів цей злочин вчинити.

“Ми знаємо, що архітектором цих домовленостей є глава офісу президента Андрій Єрмак, а відповідальним — президент України Володимир Зеленський. Дії обох несуть загрозу українській державності. І мають бути негайно припинені”, – стверджують активісти.

?Демократична Сокира разом з патріотичними організаціями в гостях у Зеленського. Патрулюємо, чи не вкрай знахабнів наш президент.
Підтримати нас донатом: https://bit.ly/33x63od

Опубліковано Демократична Сокира Четвер, 10 вересня 2020 р.

“Зеленський болісно реагує на протести. Ми це зрозуміли давно.

Тепер у наших протестах з’явилось нове слово — “імпічмент”.

Його ми написали прямо на воротах резиденції нашого “любого” президента. Якщо Зеленський хоче бачити фаєри, тисячі не надто веселих патріотів та натяки, що пора йти, то він це отримає. Гарантуємо”, – йдеться в повідомленні “ДС”.

Читайте також:
Окупанти обстріляли район Шумів, де мала відбутися інспекція

Як інформувала “Новинарня“, із 27 липня 2020 року на фронті було оголошено “всеосяжне, стійке та безстрокове перемир’я”, про яке домовилася Тристороння контактна група. Воно має виконуватися керівництвом Збройних сил України та керівництвом збройних формувань ОРДЛО “на весь період до повного всеосяжного врегулювання конфлікту”.

Ці “додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню” мають ширші обмеження, ніж попередні подібні “режими тиші” – заборону на наступальні та розвідувально-диверсійні дії, інженерне облаштування позицій, використання будь-яких видів літальних апаратів сторін; застосування дисциплінарних заходів за порушення режиму припинення вогню тощо. Уперше для спостереження за дотриманням “режиму тиші” в підрозділи відряджені офіцери зі штабів із досвідом миротворчих операцій.

Протягом серпня, у час дії “перемир’я”, командування відзначило відсутність бойових втрат (загиблих) з боку українських військ. При цьому було зафіксовано 55 випадків, коли окупанти відкривали вогонь – у штабі здебільшого називали це “провокативними пострілами”.
Також протягом періоду “перемир’я” штаб ООС не раз фіксував інженерне облаштування позицій противника (копання окопів) у бік фронту.

5 вересня маріонетковий ватажок бойовиків “ДНР” Денис Пушилін заявив, нібито ЗСУ на порушення “перемир’я” провели інженерне обладнання позицій у районі села Шуми під Горлівкою. І попередив, що вранці 7 вересня віддасть наказ щодо їх знищення вогнем артилерії. Цього не сталося. Не відбувся і “перенесений” удар 9 вересня.

Водночас 6 вересня окупанти самі грубо порушили режим припинення вогню. Молодший сержант Тарас Кубійович із 14 омбр ЗСУ був убитий снайпером біля селища Кримське на Луганщині. Ще один український військовий був поранений під час обстрілу з АГС біля Красногорівки в Донецькій області.

Після цього командування ОС дало “ще одну можливість так званим “ДНР” та “ЛНР” виконати вимоги” укладеної ТКГ домовленості про дотримання повного і всеосяжного режиму припинення вогню”.

Ці два обстріли офіс президента України розцінив “як два окремих різних випадки, скоєних із провокаційною метою”. “Ми вимагаємо від Росії втрутитися в ситуацію і вплинути на провокаційну поведінку незаконних збройних формувань у Донецькій і Луганській областях із метою збереження режиму припинення вогню”, – заявили в ОП.

9 вересня  на позачерговому засіданні Тристоронньої контактної групи у відеоформаті сторони домовилися про спільну інспекцію в районі селища Шуми за участю представників ОБСЄ та бойовиків “ДНР”. Таку вимогу на ТКГ висували представники маріонеткової влади Донецька.

Бойовики Донецька назвали ім’я військового, який має інспектувати Шуми: це громадянин РФ, офіцер російських збройних сил, керівник так званого “представництва ДНР в Спільному центрі контролю і координації” Руслан Якубов (Вахітов).

В офісі президента України спершу заявили, що “обмежений прояв присутності бойовиків [під час інспекції українських позицій у Шумах] нічого нікому не може дати, крім єдиного – ще одного аргументу на користь правоти України”. В ОП стверджували, що українські військові не розширювали позицію, це підтверджує СММ ОБСЄ і в цьому можуть переконатися представники іншої сторони.

Однак після різкої суспільної реакції 10 вересня офіс президента заявив, що інспекцію за участю бойовиків “ДНР” скасували, тому що бойовики висунули низку вимог, які “суперечать одна одній та спотворюють характер домовленостей про режим припинення вогню”.

Читайте також:
“Тактика дрібних поступок”: спільна з бойовиками інспекція в Шумах – крок до визнання “ДНР/ЛНР”

підготували: Катерина Стулень, Олена Максименко, Анастасія Федченко


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.