Пентагон розповів, якої зброї дасть Україні на $400 млн

Міністерство оборони США ввечері 10 травня опублікувало перелік озброєнь, що містяться в останньому оголошеному пакеті військової допомоги Україні вартістю 400 мільйонів доларів.

Список поширили на офіційному сайті відомства, передає “Європейська правда”.

У новому пакеті США містяться додаткові боєприпаси для систем Patriot і NASAMS, зенітні ракети Stinger, додаткові системи HIMARS із боєприпасами, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди і “обладнання для інтеграції західних пускових установок, ракет і радарів з українськими системами”.

З техніки Пентагон перелічує бойові машини піхоти Bradley, бронетранспортери M113, протимінні транспортні засоби із захистом від засідок (MRAP) й причепи для перевезення важкого обладнання.

Також у пакеті допомоги – ракети TOW, протитанкові системи Javelin та AT-4, “високоточні авіаційні боєприпаси”, ракети HARM, стрілецька зброя та патрони до неї, підривні боєприпаси та обладнання для розмінування, берегові та річкові патрульні катери, “засоби хімічного, біологічного, радіологічного, ядерного захисту”.

Читайте також:
Байден підписав указ про передачу Україні військової допомоги на $400 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна