Відбувся новий обмін полоненими, ще 207 оборонців повернулися додому. ВІДЕО

доповнено

31 січня відбувся обмін полоненими, у межах якого в Україну повернулися 207 оборонців.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

“Наші – вдома. 207 хлопців. Повертаємо попри все. Пам’ятаємо про кожного й кожну в полоні. Воїни та цивільні. Маємо повернути всіх. Працюємо над цим. Зараз – чергова класна робота команди України. Буданов, Єрмак, Усов, Малюк, Клименко – молодці!”, – написав глава держави у телеграмі.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомляє про повернення 95 представників Збройних Сил України, 56 нацгвардійців, 26 прикордонників, 29 воїнів Територіальної оборони та одного представника Національної поліції України.

180 оборонців, які повертаються додому – з рядового та сержантського складу, ще 27 – українські офіцери. Щонайменше 36 з них мають поранення або серйозні хвороби. Найстаршому зі звільнених воїнів вже виповнився 61 рік, а наймолодшому невдовзі буде 21.

Серед звільнених військовослужбовців – захисники Маріуполя, Херсона, бійці з острова Зміїний, морпіхи та бойові медики.

ОНОВЛЕНО. Рідні та близькі українських військовополонених оприлюднили список звільнених за обміном 31 січня

➡️ Підписуйтеся на канали “Новинарні” в Телеграмі та в YouTube, а також у ТікТок та Instagram.

У міноборони РФ заявили, що під час цього обміну Україна передала російській стороні 195 військових, і РФ Україні – теж 195 військових.

Фоторепортаж із тг-каналу Володимира Зеленського:

Обмін 31 січня, фото з ТГ президента України7 Обмін 31 січня, фото з ТГ президента України6 Обмін 31 січня, фото з ТГ президента України5 Обмін 31 січня, фото з ТГ президента України4 Обмін 31 січня, фото з ТГ президента України3 Обмін 31 січня, фото з ТГ президента України2 Обмін 31 січня, фото з ТГ президента України1 Обмін 31 січня, фото з ТГ президента України
<
>
Фото: тг Zelenskiy / Official

Нагадаємо, російська сторона заявила, нібито у військово-транспортному літаку Іл-76, збитому 24 січня в Бєлгородській області, було 65 українських полонених, яких того дня везли на обмін. Росіяни публікували список цих людей. Однак ця інформація надалі не була підтверджена. Український омбудсмен Дмитро Лубінець зазначав, що немає жодних ознак того, що в Іл-76 була велика кількість людей. Також омбудсмен показав полонених росіян,  яких готували на обмін у день падіння Іл-76.

Передісторія

Як інформувала “Новинарня“, попередні великі обміни відбувалися:

14 січня 2023 року стало відомо, що Росія зірвала запланований великий обмін військовополоненими. Надалі у Стамбулі про обмін говорили омбудсмани двох країн Дмитро Лубінець і Тетяна Москалькова; було зафіксовано кроки РФ назустріч у питанні звільнення полонених та заручників.

Читайте також:
Незабаром трек з обміну військових спрацює, а Ердоган результату щодо кримських бранців РФ поки не показав, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна