Незабаром трек з обміну військових спрацює, а Ердоган результату щодо кримських бранців РФ поки не показав, – Зеленський

Незабаром трек з обміну військових спрацює, хоча сам процес із обміну військовополонених та цивільних бранців Кремля значно уповільнився.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час пресконференції у вівторок, 19 грудня.

Відповідаючи на запитання журналістки, що саме ускладнило процеси обмінів, глава держави сказав:

“Не можу вам сказати, що ускладнило процес (обміну військових – Н.) – буде не дуже етично. Але ви праві – процес ускладнено… Цей трек працює – він дійсно уповільнився. Через… причини з боку Російської Федерації, дуже конкретні. Трек відкриється, зараз працюють над достатньо невеликою кількістю наших військових, щоб їх повернути. Дасть бог, вдасться”.

Щодо треку про повернення дітей, тут Україні допомагає Катар, дожав Зедленський, а повернути українців з Палестини допоміг також Ізраїль та Катар.

“Що стосується кримчан – складна історія. Тут немає за що подякувати міжнародним організаціям – вони нічого зробити не змогли. Я багато працював над цим питанням із президнентом Ердоганом – поки що результат шановний президент Ердоган не показав. Щодо всіх полонених, які були на території Криму”, – каже Зеленський.

“Напевно, це всі треки, які на сьогодні є. Окремо ми працюємо з такими державами, як Швейцарія, Норвегія та деякі арабські країни над тим, щоб повернути наших людей. Живий трек є, коли наших військових міняють на військових. Як тільки у нас є накопичення відповідного ворожого ресурсу – ми його міняємо на українських захисників. На сьогодні це поки що всі треки, але в будь-якому випадку ми працюємо над їх збільшенням із міжнародними партнерами. Дуже надіюся, що наш трек незабаром спрацює”, – сказав Володимир Зеленський.

На уточнення журналістки, який саме трек спрацює, президент відповів:

“Це військові. Саме такі домовленості”.

Читайте також:
Зеленський заявив, що Росія не досягла у 2023 році жодної з цілей на полі бою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна